Stoel zoekt lief

25/09/15 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:37

Wat is het verband tussen onze houtconsumptie en de druk op natuurlijke rijkdommen in het Zuiden? Dat is de vraag die gesteld wordt in het project Stoel Zoekt Lief.

Stoel zoekt lief

Stoel Zoekt Lief is een project van de organisaties BOS+ en Netwerk Bewust Verbruiken. Via verschillende activiteiten brengen ze jongvolwassenen in contact met het thema duurzaam houtgebruik.

Stoel met een verhaal

Om te beginnen is er de reizende expo 'Stoel met een verhaal', die tussen 21 september tot 29 oktober toert langs verschillende kringwinkels en scholen van Antwerpen, Mechelen, Leuven, Hasselt en Gent. Bezoekers maken er kennis met oude en/ of kapotte stoelen die een make-over kregen. Elke stoel beschikt over een paspoort, met uitleg over de afkomst van de materialen en het maak-proces. Een belevingsinstallatie zoomt in op duurzaam houtgebruik. Deze expo toont dat je oude of kapotte spullen misschien niet meteen moet weggooien, maar je er vaak nog iets mooi van kan maken. En dat er tweedehands vaak nog pareltjes te vinden zijn.

Aan de slag!

Maar er is meer: je wordt ook uitgenodigd om zelf de handen uit de mouwen te steken. In elke stad kan je als student gratis deelnemen aan workshops upcycling. Onder begeleiding van ervaren houtbewerkers maak je een stoel/bank uit gerecupereerde materialen of kan je een eigen meubel upcyclen. Neem deel en keer huiswaarts met een origineel meubelstuk onder de arm. Reserveren is noodzakelijk. Snel zijn is de boodschap want sommige workshops zijn al volzet.

Alle praktische info vind je op de website.

Onze partners