Sobere tuinen

06/03/12 om 15:50 - Bijgewerkt om 15:50

Bron: Knack Weekend

Ideeën voor binnen en buiten op Sfeer.

Tuinliefhebber of design addict, iedereen die op zoek is naar inspiratie of advies omtrent interieur en tuin is welkom op Sfeer (17-19 en 23-25 maart). Dit jaar staan drie thema's centraal: de Duintuin, vintage meubels en Deens design.

De beurs werpt een blik op de tuin van de toekomst. Die ziet er heel sober uit volgens tuinarchitect Olivier Standaert: "De laatste jaren bemerken we een evolutie van nauwkeurigheid naar bewuste nonchalance. Er groeit een drang naar imperfectie, het hoeft niet allemaal tot in de details uitgewerkt te zijn." Bovendien wordt alles ook verbonden met de omgeving: wie een huis nabij een moeras koopt wil die moerasinvloeden verwerken in zijn tuin. Deze integratie demonstreert men letterlijk op de beurs met de Duintuin, die u toont hoe het mogelijk is helemaal op te gaan in de omgeving, in dit geval de duinen.

Daarnaast staan vintage meubels in de kijker op Sfeer. Het gaat om producten voor zowel binnen als buiten, van speelgoed tot parasols. Het gebruik van vintagedesign is sterk aan het opkomen en dit heeft alles te maken met de charme die deze authentieke meubels uitstralen.

Een laatste thema dat centraal staat is Deens design. Een tentoonstelling brengt het beste wat Scandinavië te bieden heeft op interieurvlak. In samenwerking met de Deense ambassade presenteert men zowel stukken uit de geschiedenis, van onder andere de Denen Arne Jacobsen en Poul Kjaerholm, als hedendaagse ontwerpen.

Verder kunt u een kijkje nemen in de thema-gerichte ruimtes: 'Puur Groen' brengt een overzicht van romantische tuinen en 'Klasse' biedt een mix van hedendaagse en klassieke meubelen. In 'Woonwensen' krijgen totaalprojecten voor binnen en buiten een plaats. De jonge creatievelingen presenteren hun werk in de ruimte 'Direct Object'.