Oude keramiek

19/04/13 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:08

Bron: Knack Weekend

Zin in een dagje uit op de Zavel in Brussel?

Oude keramiek

Van 27 april tot 1 mei vindt op de Zavel in Brussel het 13de Salon voor de Oude Keramiek plaats. Een unieke gelegenheid om nog eens af te zakken naar dit unieke plein van onze hoofdstad. Bovendien krijg je de kans om de oude nuntiatuur te bezoeken, een van die fraaie historische parels van de Zavel. De beurs vindt namelijk voor het eerst plaats in dit gebouw. Het fraaie herenhuis stamt deels uit de zestiende en zeventiende eeuw en was tot in de negentiende eeuw de ambassade van het Vaticaan. De nuntiatuur werd onlangs gerestaureerd en is tijdens het Salon voor Oude Keramiek voor het eerst door een breder publiek te bewonderen.

Voor de beurs werden handelaren uit heel Europa uitgenodigd. De nadruk ligt op de oude keramiek, van China tot Europa. Maar er worden ook verzamelobjecten aangeboden van zilver, hout of glas. Deze beurs heeft dus vooral aandacht voor kleine objecten.

Het 13de Salon van de Oude Keramiek opent op vrijdagavond 26 april en loopt tot en met 1 mei (11 tot 19 uur), Zavelstraat 7 in 1000 Brussel.

Piet Swimberghe