Ode aan de slaap

05/03/15 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:32

Heb jij ook een relatie met je bed? 's Avonds zo blij je te nestelen, en elke ochtend weer een strijd om die twee benen uit bed te hijsen?

Op vrijdag 13 maart 2015 wordt al voor de achtste keer de Dag van de Slaap (World Sleep Day) georganiseerd. De WASM (World Association of Sleep Medicine) wil met deze speciale dag de aandacht vestigen op het belang van goede en vooral voldoende nachtrust.

De leuze dit jaar luidt 'When sleep is sound, health and happiness abound'. Vrij vertaald komt het erop neer dat mensen met een degelijk slaappatroon ook positieve effecten op hun gezondheid en algemeen geluksgevoel ervaren.

Kwaliteit > kwantiteit

De kwaliteit van je slaap kan je uit verschillende factoren afleiden. Vaak moe zijn overdag, veel hoofdpijn, meermaals wakker worden en ademhalingsproblemen 's nachts kunnen allemaal wijzen op een slaapstoornis.

Wie te veel, te weinig, of gewoon niet goed slaapt ondervindt hiervan een invloed op zijn/haar gezondheid. Cardiovasculaire aandoeningen, concentratie- en leerstoornissen, diabetes en zelfs obesitas kunnen gelinkt worden aan slaapproblemen.

Hello happiness

Als je problemen hebt om in slaap te raken, 's nachts meermaals wakker wordt of 's morgens al veel te vroeg terug het daglicht ziet, kan dit gevolgen hebben voor je gemoedstoestand. Vaak ga je je erg focussen op je slaapprobleem, waardoor het alleen maar erger wordt. Als je moe bent is het vaak een hele klus om de dag heelhuids door te raken.

Om het leed een beetje te verlichten en je alvast op weg te helpen naar dromeland zocht Nest enkele leuke slaapspullen uit.

Lees meer over:

Onze partners