Nu te koop

06/03/14 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:40

Bron: Knack Weekend

Over het muurtje kijken en zien hoe de buren hun 'nest' hebben ingericht: de nieuwe Nest focust op wonen.

Nu te koop

Vanaf dit jaar is Nest een maandblad, met tien nummers per jaar. En dus ligt nu het maartnummer in de winkel.

Daarin ligt de klemtoon op wonen en interieur. "Sommige vogels maken waanzinnig mooie nesten, sommige houden het puur praktisch en nog andere kraken gewoon een verlaten exemplaar. Zo is het ook bij mensen: de een hecht veel belang aan de manier waarop hij woont, de ander veel minder. Maar toch kijken we allemaal rond als we voor het eerst een interieur binnenstappen. Zelfs zonder het te weten, stelen we met de ogen: we nemen ideeën mee naar huis over hoe het bij ons kan, of net over hoe we het niet willen", schrijft onze hoofdredacteur Peter Vandeweerdt.

In dit nummer tonen we vijf inspirerende interieurs uit binnen- en buitenland. Niet lukraak gekozen, maar omdat ze elkaar aanvullen: ruim tegenover compact, klassiek versus modern, gericht op buiten of net niet, in subtiele tinten of heel kleurrijk.

Een thema dat daar mooi bij aansluit zijn de tuinhagen. Ze kunnen puur praktisch zijn, om inkijk in de tuin te vermijden. Maar je kunt er ook kamers mee creëren in je tuin, of ze zelfs snoeien tot echte kunstvormen, van figuren tot golven en andere geometrische patronen. Naargelang van de gewenste dichtheid, hoogte en kleur moet je daarvoor andere planten kiezen. Ook daarover lees je in dit nummer.

Nog een rode draad in dit nummer: rust. Je vindt ze in het geduld van de piepjonge natuurfotografen die we voorstellen, in het levensritme op de Faeroer-eilanden, in het eindeloze precisiewerk van de strijkstokkenmaker. Soms komt ze voort uit de omgeving, maar meestal is het een levensstijl: ze zit vanbinnen.

Veel leesplezier!

Het maartnummer van Nest ligt op 7 maart in de winkel.