Nieuwe woon- en kunstbeurs

05/12/12 om 19:12 - Bijgewerkt om 19:12

Bron: Knack Weekend

Met de Eclectic Art Fair in Brugge is Vlaanderen er een nieuwe woonbeurs rijker.

Nieuwe woon- en kunstbeurs

Onze interieursmaak is tegenwoordig behoorlijk eclectisch, met landelijke antiek, design, oude en moderne kunst onder één dak. Voor beursorganisator Christophe Roose is dat de kapstok om met een nieuwe kunst- en interieurbeurs uit te pakken, de EAF, de Eclecticartfair in het Brugse Belfort.

Beursorganisator Christophe Roose stelt dat de eclectische interieurstijl helemaal van deze tijd is: "Kijk maar naar de interieurs in magazines, ze zijn nog zelden strak van lijn, hedendaagse interieurs zijn complex, kleurrijk en worden aangekleed met de meest uiteenlopende trouvailles, van een stuk antiek tot wat vintage design, van fotografie tot abstracte kunst, en dan nog het liefst uit verschillende periodes. De interieurstijlen van nu zijn ontspannen en mogen er gelukkig weer behoorlijk rijk uitzien," aldus Roose. Bovendien zoeken de mensen hun spullen niet meer op dezelfde manier als vroeger, ze gaan niet uitsluitend naar de interieurzaak voor design of de galerie voor een kunstwerk. "Het idee dat het wat door elkaar loopt is echt van tegenwoordig. Daar breekt het ogenblik aan voor een Eclectic Art Fair die verschillende stijlen combineert en zowel interieurzaken, als vintage antiquairs en kunstgaleries samen laat exposeren. Deze beurs wordt dus geen zuivere kunstbeurs, zeker niet. Je zult er zowel een stoel vinden van Jean Prouvé als een antiek object of een hedendaags schilderij." De beurs grijpt plaats in het middeleeuwse belfort op de grote markt in Brugge, van 20 tot en met 23 december, op een ogenblik dat de stad ook nog door vrij veel toeristen wordt bezocht. "De plek is ook bijzonder en zelfs wat mysterieus wat het event extra spannend maakt," zegt een enthousiaste Roose, "maar de beurs bindt zich niet aan Brugge, we plannen ook om rond te reizen met dit nieuwe concept."

De EAF vindt plaats op 20, 21, 22 en 23 december, telkens van 10 tot 18 uur, vrijdag tot 21 uur. Alle praktische info vindt u op de website.

Piet Swimberghe

Lees meer over:

Onze partners