Nest op Countryside

13/11/12 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:00

In vier kamers presenteerde Nest vier sferen en een volledig kleurenpalet.

Helemaal trouw aan de Nest-filosofie hebben we altijd al veel aandacht besteed aan een sfeervolle stand waar u terechtkunt voor informatie en inspiratie. Dit jaar deden we er nog een schepje bovenop: Nest bestaat immers 10 jaar en dat wilden we wel even in de verf zetten. Letterlijk en figuurlijk, want eerder dit jaar lanceerden we een uniek en heel eigen verfpalet waarmee u uw interieur een nieuwe en originele look kan geven. Het hoeft dus niet te verbazen dat deze kleurenkaart de leidraad werd voor onze stand op Countryside+ dit jaar.

Echte Nest-kleuren

'Nest colour moments by HistorONE' is niet zomaar een allegaartje van leuke kleuren. Er is over nagedacht. De lijn bestaat uit echte Nest-kleuren, die moeiteloos geassocieerd kunnen worden met ons magazine. En omdat Nest de seizoenen volgt en doorheen het jaar de kleuren in de natuur ziet veranderen, verschilt ons kleurenpalet van dat van andere magazines. Het zijn stuk voor stuk natuurlijke kleuren, geïnspireerd op de vele kleurrijke en sfeervolle foto's die in de afgelopen tien jaar in ons blad zijn verschenen.

"Die reportages en foto's ademen sfeer en beleving, en dat gevoel verandert gedurende de dag. Daarom heb ik vier aparte kleurlijnen gecreëerd die gebaseerd zijn op vier belangrijke en sfeervolle momenten in een dag", vertelt kleurenconsulente en ontwerpster Fabienne Bruyninckx. Ieder palet bestaat op zijn beurt uit tien harmonieuze tinten die bijna altijd perfect met elkaar te combineren zijn. "Zo'n uitgebalanceerde paletten maken vraagt veel studie en ervaring. Door middel van vier moodboards met typische foto's van Nest slaagde ik erin de perfecte kleuren te vinden voor elk palet."

Sfeervolle momenten

Het kleurenpalet'Nest colour moments by HistorONE' omvat in totaal veertig tinten, waarmee u zo naar de winkel kan stappen om op uw verzoek verf in precies de juiste tint te laten aanmaken. Die veertig kleuren zijn dus opgedeeld in vier paletten, die elk verwijzen naar een bepaald moment van de dag:

Morning Dew bestaat uit zachte, heldere en vergrijsde pasteltinten die doen denken aan de sluimerende ochtendnevel en de vroege ochtendzon die de lucht subtiel paars en roze kleurt. Met deze tinten voelt uw interieur helder en open aan.

Groot is het verschil met de contrastrijke en intense kleuren van de middag en de felle zon in het kleurpalet High Noon. Gedurfd én speels.

Bij het vallen van de avond en de ondergaande zon ontstaan er nieuwe diepe kleuren. De vergrijsde tinten van Evening Sun creëren een geborgen sfeer en een warme en aardse gloed in een leefruimte.

Tot slot is er nog Midnight Glow, intens donkere kleuren en vergrijsde tinten van de zwoele nacht die een kamer nostalgisch en mysterieus laten aanvoelen.

De kleuren van elk palet sluiten mooi bij elkaar aan, maar wie goed kijkt ontdekt dat je ook tinten uit verschillende paletten met elkaar kunt combineren.

4 kamers, 4 paletten

Net als de voorbije jaren bestond de stand van Nest uit vier boxen, ingericht als vier verschillende kamers. Een keuken, een slaapkamer, een leefruimte... Elke kamer stond in het teken van een kleurenpalet: een keuken met de zachte tinten van Morning Dew, een slaapkamer in Evening Sun, een leefruimte met de donkere tinten van Midnight Glow en een vrolijke binnentuin met de knallende kleuren van het High Noon-palet.

Maar met kleur alleen richt je geen kamer in. Daarvoor heb je ook meubels en accessoires nodig, en een mooie vloer. Om dit te realiseren deed Nest beroep op nog enkele externe partners, zoals Quick-Step voor de vloeren enVincent Sheppard voor de meubels. In de keuken werd een mooi AGA-fornuis geplaatst en voor de talrijke accessoires werd een beroep gedaan op Pascal Rombaut, stylist van decoratiegroothandel J-Line.

Het resultaat was beslist geslaagd: je kwam ogen te kort om alles in je op te nemen. Heel praktisch was in elk geval het blaadje met praktische informatie: welke kleuren werden in deze kamer gebruikt? Hoe heet dat mooie lampje daar? Wat is de naam van de vloer? ... De highlights van deze praktische informatie zetten we hier nog eens op een rij.

PRAKTISCHE INFORMATIE KEUKEN

muurverf en lak Nest colour moments by HistorONE: Morning Grass, Morning Ice en Morning Lavender.

Vloer van Quick Stem: Eligna Wide Morning Eik Licht UW 1535 van Quick Step.

Fornuis van AGA.

Opbergmeubels, tafel, roltafel en gordijnen van J-Line.

Stoelen Joe van Vincent Sheppard.

Kleinere accessoires op de tafel en in de kasten: J-Line, Habitat en Dille & Kamille.

PRAKTISCHE INFORMATIE LEEFRUIMTE

Muurverf en lak Nest colour moments by HistorONE: Midnight Dust en Midnight Rock.

Vloer - Quick-Step: Eligna Wide Caribische Eik Grijs UW1536.

Tapijt, fauteuil, bureau, bijzettafels en salontafel van J-Line.

Stoelen Vincent Sheppard: Curly Dining Chair.

Kleinere accessoires op de tafel en in de kasten: J-Line, Habitat en Dille & Kamille.

PRAKTISCHE INFORMATIE BINNENTUIN

Muurverf en lak Nest colour moments by HistorONE: High Apple, High Papaya en High Pineapple.

Vloer - Quick-Step: Vogue Eik Rustiek Grijs UVG1393

Kast, kussens, plantenpotten en scheidingswand van J-Line.

Overige meubels van Vincent Sheppard: stoel Carla Lounge Black, poef Carla Footrest Black en tafel Carla Side Table.

Kleinere accessoires op de tafel en in de kasten: J-Line, Habitat en Dille & Kamille.

PRAKTISCHE INFORMATIE SLAAPKAMER

Muurverf en lak Nest colour moments by HistorONE: Evening Anise, Evening Ginger, Midnight Ash en Midnight Sand.

Vloer - Quick-Step: Elite Witte Eik Medium UE1492.

Tapijt, reiskoffers, poef, paspop, staanlamp en gordijnen van J-Line.

Overige meubels van Vincent Sheppard: bed Palermo, bank Brooklyn TV2 en nachttafel Ping Pong.

Kleinere accessoires op de tafel en in de kasten: J-Line, Habitat en Dille & Kamille.