Nest lanceert een eigen kleurenpalet

17/02/12 om 20:30 - Bijgewerkt om 20:30

Bron: Knack Weekend

In samenwerking met HistorONE lanceert Nest een eigen kleurenpalet: 'nest colour moments' omvat veertig tinten, geïnspireerd op vier momenten in een dag.

'Nest colour moments by HistorOne' is nu beschikbaar in de HistorOne verkooppunten. De kleuren worden ter plaatse met de mengmachine aangemaakt.

Kleur. Dat thema hadden we vastgelegd voor het eerste nummer van dit jaar, toen er ineens een heel interessante persmap op ons bureau dwarrelde. Van HistorOne. Eentje waarin huisstyliste Fabienne Bruyninckx een selectie had gemaakt uit de uitgebreide verfcollectie met allemaal kleurtjes die zij bij Nest vond passen. "Te gek," dachten wij, "hier moeten we beslist iets mee doen! Zouden we geen Nest-palet kunnen bedenken en ontwikkelen?"

Om een lang verhaal kort te maken: Nest en HistorONE vonden elkaar. En nu, na ongeveer een zes maanden brainstormen, praten, denken, kiezen, namen geven... mogen we u de geboorte aankondigen van het Nest-kleurenpalet: nest colour moments by Histor One!

Daglicht

Uitgangspunt voor dit palet was Nest zelf. De inhoud, maar vooral de vele mooie foto's zorgden voor inspiratie. Er werden mood boards gemaakt met heel uiteenlopende sferen. Eentje waarin zachte pasteltinten de boventoon voerden. Een ander met felle kleuren, gele zonnebloemen en dieprode kersen. En een derde met dan weer donkere tinten die aan de avond en de nacht deden denken... Dat was het moment dat de frank viel! Alle mood boards hadden te maken met het veranderende licht gedurende een dag: van de vroege ochtendzon die de luchten zacht paars en roze kleurt, over de middagzon die bijna alle kleuren (zeker in de zomer) net een tikje feller doet lijken en de avondzon die een warme gloed over de wereld legt, tot het moment dat de zon achter de einder verdwijnt en de dag overgaat in de donkere nacht.

40 kleuren

Daarmee was het basisidee voor de Nest-kleuren geboren: kleuren die eigen zijn aan een bepaald moment van de dag. Met dit concept voor ogen konden we aan de effectieve samenstelling van de kleurenkaart beginnen. Kleurtjes bij elkaar zoeken die pasten bij een van onze vier momenten - ochtend, middag, avond en nacht - en die onderling goed samengingen.

Zo ontstond een kleurenkaart met vier kleurcollecties die natuurlijk licht tot in uw woning brengen. Morning Dew laat uw kamer ontwaken in zachte pastels. High Noon is een speels palet met contrastrijke, felle kleuren. Evening Sun is een melancholisch palet waarbij u kunt wegdromen, genietend van de kleurengloed van de ondergaande zon. En Midnight Glow is een palet met donkere en vergrijsde tinten zoals we die beleven tijdens een mysterieuze nacht.

Elke collectie omvat tien tinten die harmonieus samengaan. Maar de kleurstelling is zo gekozen dat u niet per se binnen één kleurcollectie moet blijven om een mooie combinatie te maken. Combineer bijvoorbeeld eens twee zachte tinten uit Morning Dew met een fel accent uit High Noon. Of breng warm bruine tinten uit het Evening Sun-gamma samen met een donkerbruin uit Midnight Glow. Op die manier biedt de Nest-kleurenkaart u de mogelijkheid om in elke kamer van uw woning een eigen sfeer en beleving te creëren!

Lees meer over:

Onze partners