Mamuli: huiselijk met flair

30/03/16 om 11:36 - Bijgewerkt om 11:38

Een adres dat verrast en dat een ommetoer waard is. Mamuli is er zo eentje: je rijdt er voorbij voor je er erg in hebt, maar als je stopt, geraak je er niet uitgekeken.

Wie er niet op zoek naar is, rijdt de inrijpoort zo voorbij: Mamuli, zoals deze winkel heet, ligt dan ook verscholen in het Kluisbos van Halle. De naam komt uit het Indonesich en verwijst naar het geschenk dat je elkaar geeft bij belangrijke gebeurtenissen. Het concept is al even verrassend als de naam en de locatie.

Hier geen grote winkelruimte, maar kamers in een huiselijke sfeer waar uiteenlopende producten zijn samengebracht: tafelaccessoires van Clodette, kleurrijke PET lampen, tapasplanken van Brood+plank, wandrekken van String, kussens van Aia?u en Decopur, radio's van Tivoli, kleren van Humanoid, schoenen van Auguste.... In de huiselijke setting kom je ogen te kort.

"Het is een heel persoonlijke keuze", vertelt Sylvie, die samen met haar broer de zaak runt. "Voor ons zijn er twee belangrijke criteria: óf het is een coup de foudre en we vinden het zo mooi dat we het willen hebben, óf het zijn objecten met een apart verhaal." Het resultaat is een eclectische collectie die tegelijk een eenheid vormt. Een ommetje meer dan waard.

Mamuli, Nachtegaalstraat 198, 1501 Halle.

Lees meer over: