Kringen is leuk

18/10/13 om 13:39 - Bijgewerkt om 13:39

Bron: Knack Weekend

Op zaterdag 19 oktober nodigen alle Kringwinkels in Vlaanderen je uit om de Kringwinkel te ontdekken.

Kringen is leuk

Op een stralende augustusdag pakte KVLV in hartje Leuven uit met een pop-up terras. Het bijzondere eraan: alle tafels, stoelen, tafelkleedjes, glazen en schalen waren afkomstig uit de kringwinkel. Een statement om erop te wijzen dat 'kringen leuk is' en dat hergebruik creatief, zinvol én mooi is. KVLV wil mensen immers stimuleren om opnieuw waarde te hechten aan spullen en hen zo enthousiast maken voor een duurzame levensstijl. Dat leidde tot een concrete samenwerking met de kringwinkel. Op de Dag van de Kringwinkel geven zo'n 100 KVLV-vrijwilligers in 50 Vlaamse kringwinkels demonstraties en workshops 'Hippe etagères maken met kringwinkelmateriaal'. Een leuke manier om kennis te maken met het aanbod van de kringwinkel en wat je er zoal mee kan doen.

Maar in elke Kringwinkel valt er wel wat te beleven, van leuke optredens tot kortingacties. En natuurlijk kan je er ook gewoon snuisteren tussen leuke hebbedingen.

Nog nooit in De Kringwinkel geweest?

Dan is dit echt wel de de kans om ze te ontdekken. Want een Kringwinkel is immers niet alleen een leuke winkel met toffe en betaalbare spullen. Dank zij het 'kringen' winnen ook de natuur en het milieu omdat spullen een tweede leven krijgen. En aangezien er bij De Kringwinkel meer dan 4400 mensen werken die anders moeilijk aan een job geraken, winnen ook alle medewerkers van De Kringwinkel. Kringen is winnen, dus, op alle vlakken.

Info

Dag van de Kringwinkel, 19/10, in de meer dan honderd kringwinkels in Vlaanderen. Info: www.dekringwinkel.be. Een lijst van de kringwinkels waar KVLV demonstraties geeft, vindt u op www.kvlv.be/kringwinkel.

Lees meer over:

Onze partners