Hotspot

22/11/12 om 20:12 - Bijgewerkt om 20:12

Bron: Knack Weekend

In elk nummer stelt Nest u een apart shoppingadres voor. Dit keer houden we halt in het Kempense Balen voor 'Ander Uitzicht', een stijlvolle interieurwinkel met een sober, klassiek en vooral kwaliteitsvol aanbod.

Hotspot

In de drukke hoofdstraat valt mijn oog haast meteen op het historische pand waar Ander Uitzicht is ondergebracht. Ik kan er nog net even binnenglippen voor de middagpauze. Het is alsof ik een oase van rust betreed. Die ingetogen sfeer heeft alles te maken met de kleuren - veel bruintinten, grijzen en ecru - maar ook met de manier waarop materialen en meubels met elkaar zijn gecombineerd. Sober en klassiek, zonder oubollig te zijn. En vooral met heel veel smaak.

Totaalinrichting

"Zes jaar geleden zijn we begonnen in Lommel", vertelt Bjorn Gebruers. "Mijn vrouw, An Willekens, was net afgestudeerd als interieurstyliste. Zij is heel creatief, altijd geweest. Zelf ben ik schrijnwerker. En dus gingen wij samen aan de slag. Al heel snel bleek dat klanten niet voldoende hadden aan stalen en voorbeelden: zij wilden echte resultaten zien. Maar een toonzaal vonden we zelf te mager. Daarom hebben we er van meet af aan decoratie en meubels bijgebracht en werd het een interieurzaak met totaalinrichting."

Een mooi voorbeeld van wat inrichting op maat kan betekenen is te vinden in de ruimte waar een volledige keuken is ingericht: met eikenhouten kastfronten, een tafelblad in blauwe hardsteen en als pronkstuk een gitzwarte Falcon.

Nieuw en oud gecombineerd

Meubels van onder meer Marie's Corner; bed- en tafellinnen van Libeco; decoratiestukken van Sia en Pomax, gecombineerd met oude Engelse objecten; verfcollectie van Flamant en Farrow & Ball... Om maar te zeggen dat An en Bjorn resoluut kiezen voor kwaliteit. "In het begin kochten we bij leveranciers op boek en staal, maar daar zijn we héél vlug van afgestapt", zegt Bjorn. "Nu gaan we onze spullen zelf halen, zodat we meteen zien wat we meenemen. Precies om die kwaliteit te bewaren. We houden er ook van om nieuwe elementen te combineren met oude en hergebruikte spullen. Maar omdat het recycleren van oude meubels erg tijdrovend is, werken we ook daar steeds vaker op maat van de klant. 'Standaard' staat eigenlijk niet in ons woordenboek", lacht hij.

Van klein tot groot

De winkel in Lommel werd al snel te klein. Op zoek naar mogelijkheden voor uitbreiding botsten ze op dit herenhuis, het gedroomde decor voor hun smaakvolle, tijdloze collectie. Als ik Bjorn vraag wat hem in dit vak boeit, hoeft hij niet lang na te denken: "De afwisseling. Vandaag zijn we bezig met het renoveren van meubels, morgen werken we aan een maatkeuken en overmorgen gaan we een zolder inrichten. Klanten komen met grote projecten, maar ook met kleine opdrachten, zoals nieuwe gordijnen in de woonkamer."

Ander Uitzicht, Steegstraat 31, 2490 Balen. Openingsuren en contactinfo vindt u op de website.

Tekst Hilde Verbiest Foto's Clara Hermans

Lees meer over:

Onze partners