Hotspot

07/09/12 om 17:22 - Bijgewerkt om 17:22

Bron: Knack Weekend

In elk nummer stelt Nest u een apart shoppingadres voor. Deze keer: de Zonhoeve, in het landelijke Kortessem, tussen Hasselt en Tongeren.

Hotspot

Piepjong maar heel trefzeker, dat is het minste wat je van zaakvoerster Lore Bollen kan zeggen. Vandaag telt ze 25 lentes maar ze startte haar in- en outdoor lifestylezaak, Zonhoeve, al ruim vier jaar geleden, tijdens haar studies voor vastgoedmakelaar en public relations. Toen ze daarvoor haar eindwerk aan het voltooien was, moest ze ook de opening van haar eigen zaak organiseren. "Gelukkig kreeg ik veel hulp van mijn mama", vertelt Lore. "Eerst voor de opstart van de zaak en nu nog steeds bij het uitkiezen van de collectie. Het voordeel daarvan is ook dat we met twee generaties kijken en zo bij jong en oud in de smaak vallen."

Moeder en dochter schuimen vooral het internet af op zoek naar nieuwe en smaakvolle producten. Daarbij vallen ze vaak voor Scandinavische merken zoals het tuinmeubilair en de accessoires van Skagerak, Röshults of Hübsch. Maar ze hebben evengoed oog voor handgemaakte of fairtrade objecten uit het Zuiden.

Mee met de seizoenen

Zonhoeve opende eerst de deuren in Bilzen op vrij afgelegen plek, wat zich vooral in de winter wat liet voelen. Daarom kocht Lore eind 2010 een fraaie hoeve uit 1900 op een boogscheut van de kern maar toch in het landelijke kader van Kortessem. De hoeve bood niet alleen een ideale winkelruimte, er was ook een aangename binnenplaats om de tuinmeubelen en andere outdoor-lifestyleartikelen te tonen. Bovendien was er ook een woonhuis waar Lore samen haar vriend kon gaan wonen.

"We hebben de winkelruimte op een recordtijd verbouwd en ingericht, want na acht weken was het hier al openingsfeest", zegt Lore. Ze probeert haar zaak qua sfeer en inrichting telkens te laten aansluiten bij het seizoen, en dat zowel voor de binnen- als voor de buitenafdeling. In de koude maanden zullen de bio-sfeerhaarden, kaarsen, plaids en andere cocoon-accessoires wat prominenter getoond worden. In de zomer worden dan weer alle registers opengetrokken rond buitensalons en buitenkeukens, tuindouches, hangmatten, parasols en trendy schaduwdoeken.

Tekst Sigyn Elst Foto's Jan Verlinde