Hotspot: roseMamuze

10/05/13 om 14:54 - Bijgewerkt om 14:54

Bron: Knack Weekend

Wie gaat voor functioneel maar toch mooi en karaktervol voor het interieur, moet in Mechelen eens binnenlopen bij roseMamuze.

Hotspot: roseMamuze

Wie bij roseMamuze binnenstapt, waant zich meteen in een andere wereld. Een wereld die een Scandinavische sfeer ademt en gevuld is met vrolijke spullen voor de kinderen en de inrichting van het interieur. Zoals de kleurrijke lampenkappen van het Deense Rie Elise Larsen, de bijzonder aaibare knuffels van het Franse Moulin Roty en de herpositioneerbare, katoenen muurstickers van het Australische Love Mae.

Geboortelijst

"Tijdens de zwangerschap van Rose, mijn derde kindje, voelde ik mijn creatieve kant kriebelen", vertelt eigenares Astrid Mora. "Ik studeerde interieurvormgeving, creëerde mijn eerste meubels en besloot een eigen winkel te openen. Na een tussenstop in Kampenhout nam roseMamuze een klein jaar geleden zijn intrek in dit pand. Door de combinatie van babyspullen, interieuraccessoires en een ruim assortiment creatief, educatief speelgoed van het Franse Djeco beschikken we over een perfect aanbod voor een gevarieerde geboortelijst."

Kleurrijk

Wat meteen opvalt in het interieur zijn de geklasseerde eiken balken en de meubels uit multiplex, die de eigenares zelf ontwierp en liet uitvoeren door de bevriende schrijnwerker Luc Roose. Die vrij sobere inrichting vormt het perfecte decor voor de doorgaans erg kleurrijke collecties, die veelal uit Denemarken afkomstig zijn.

Ze verkiest bedrijven die weten waar ze mee bezig zijn en geen massaproducten creëren. "Zo breng ik de babylijnen van ecologische merken zoals het Deense By Nord en het Amerikaanse Oeuf NYC, dat hier speciaal voor de Europese markt een productie-unit opstartte. Of ik verkoop bewust antiallergische zuigspenen uit natuurrubber en glazen drinkflessen van Lifefactory om schadelijke pba's, de fameuze zachtmakers in plastic, te vermijden. Dat een massaproducent zoals Rice toch in het gamma zit, is te danken aan hun ethisch beleid. Ze bouwen scholen naast hun fabrieken en betalen hun werknemers soms in rijst, zodat die zeker voldoende eten hebben", stelt de uitbaatster.

Duurzaam

"Ook voor mijn eigen winkel ben ik tamelijk geëngageerd ingesteld: ik wil mijn klanten in de eerste plaats helpen om in een rustig kader iets goeds te vinden, zodat ze er lang van kunnen genieten. Want ook minder consumeren is duurzaam. Producten moeten dus zowel nuttig als esthetisch zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is Arthur & friends, het jonge meubelmerk van de Antwerpse architecte Minne Warmenbol. Zelf ontwerp ik intussen niet meer, maar de winkel compenseert dat ruimschoots. Hier voel ik me echt thuis", besluit Mora.

Info: www.rosemamuze.com (met webwinkel).

Tekst Elien Haentjens Foto's Jan Verlinde

Lees meer over: