Hotspot: Moose in the City

19/06/12 om 20:26 - Bijgewerkt om 20:26

Bron: Knack Weekend

In elk nummer stelt Nest u een apart shoppingadres voor. Dit keer: Moose in the City, een conceptstore die een vleugje Scandinavië tot in het hart van Antwerpen brengt.

Hotspot: Moose in the City

Zes maanden na de opening hebben een aantal stadsgidsen dit Scandinavische eiland al op hun route geplaatst. "Zonder dat we ze hebben omgekocht", grapt Patrick Lathouwers, de helft van het bezielersduo, met wie we afspreken in de winkel. "Mijn vennoot Jan Van Hoof en ik hebben allebei een AS Adventure-verleden, maar toen dat bedrijf werd overgenomen door een investeringsmaatschappij en zijn familiale karakter verloor, hebben we allebei gekozen voor een nieuwe creatieve uitdaging. We hebben een aantal concepten uitgewerkt en dit heeft het dus gehaald."

Ze vertrokken vanuit de vaststelling dat de Scandinavische sport-, outdoor- en modemerken waar ze in het verleden mee werkten, altijd vernieuwend en eigentijds maar toch ook commercieel sterk zijn. "Bovendien staat Scandinavië voor schoonheid en puurheid. Er valt eigenlijk niets negatiefs over te vertellen. Los van het feit dat het een rechtse economische welvaartstaat is, hechten ze ook veel waarde aan gezondheidszorg, aan het gezin, aan de natuur, aan esthetiek. Die puurheid is op alle vlakken aanwezig en spreekt tot de verbeelding. Daarnaast is het gebied nog redelijk onbekend." Alle ingrediënten voor een mooi concept waren aanwezig.

Een Scandinavische smaaktoets

"Naast de ervaring die we al hadden met outdoor en mode, hebben we opgelijst waar Scandinavië allemaal voor staat. Zo kwamen we snel bij design en boeken als twee belangrijke pijlers in het concept." Voor de zaken waar ze minder ervaring mee hadden, zochten ze partners die wel over de juiste expertise beschikken. Zo is het Standaard Boekhandel die de selectie maakt van succesvolle Scandinavische trillers, proza, reisverhalen, jeugdliteratuur en hobbyboeken voor in de boekenhoek. Daarnaast heeft reisbureau North and Away, een specialist in reizen naar het Noorden, hier een bureau geïntegreerd en ook het Zweedse automerk Volvo is aanwezig.

Omdat het de bedoeling is dat Moose (wat eland betekent) én zijn partners hier ook af en toe events houden, is er ook een samenwerking afgesloten met een vaste cateraar, die op alle toekomstige feestjes de Scandinavische smaaktoets zal verschaffen. En verdere dromen voor de toekomst zijn er ook, in de vorm van een aanpalend pand waar de bezielers graag snel grotere interieurstuks onderdak willen bieden en waar ook plaats zal zijn voor tentoonstellingen en vernissages.

Tekst Sigyn Elst Foto's Jan Verlinde

Lees meer over: