Hotspot: Maurice & Mariette

29/11/13 om 16:02 - Bijgewerkt om 16:02

Bron: Knack Weekend

Hotspot: Maurice & Mariette

Een donkergekleurde gevel in een doodgewone straat. Nog geen jaar geleden opende Elke Decuninck hier de sfeervolle interieurwinkel Maurice & Mariette.

Bij het openen van de deur staan we in een smalle lichte ruimte, waar al een deel van de collectie te bewonderen staat. Elke Deceuninck, eigenaar van de winkel, ontvangt ons in een losse huiselijke sfeer. Door de gang lopen we door naar een gezellig woonkamer, waar je naar hartenlust kan snuisteren tussen de accessoires. De toon is snel gezet!

Huiselijk

"Ik ben interieur- en tuinarchitecte van opleiding. Maar ik merk elke keer hoe moeilijk het is voor klanten om zich voor te stellen hoe een ontwerp op papier er in werkelijkheid zal gaan uitzien. Met dit concept wordt mijn werk als architecte visueel gemaakt. Maurice & Mariette is daarom meer dan een gewone interieurwinkel," vertelt Elke. "Een naam bedenken was niet vanzelfsprekend, maar uiteindelijk bleef ik hangen bij Maurice & Mariette. Het klinkt goed en het zijn de namen van mijn grootouders. Dus voor mij heeft het een extra betekenis."

Doordat de winkel volledig geïntegreerd is in de woning heeft hij een unieke sfeer. Je kunt je zo voorstellen dat je hier op een avond bij een glas wijn gezellig met vrienden zit te genieten. Vooral de tv-kamer wordt door het gezin van Elke vaak gebruikt. "In een groot winkelpand kun je wel aparte hoekjes maken, toch heeft dan nooit dezelfde sfeer als een kamer in een écht huis," verklaart Elke haar keuze.

Noordse sferen

Maurice & Mariette straalt puurheid uit: verschillende grijs- en blauwtinten gecombineerd met de enkele kleuraccenten creëren een oase van rust. Elke: "Ik kies alleen voor stukken die ik zelf zo zou kopen." Twee merken, Gervasoni en By Nord, vormen de basis van haar collectie. Omdat het Italiaanse Gervasoni zo wonderwel aansluit het Scandinavische door de natuur geïnspireerde By Nord. De natuur is trouwens een terugkerend element: van de muurstickers van KeK Amsterdam tot de kaarsenhouders van House Doctor.

Maurice & Mariette speelt ook met opvallende kleuraccenten, die de aandacht vestigen op de kleine details. De zandlopers met felgekleurd zand (Serax) of de doosjes met een fluo binnenkant (House Doctor), kleine hebbedingen die de aandacht vestigen op het grotere geheel. De tekstaccenten op bepaalde accessoires creëren bovendien een zekere ongedwongenheid, die een glimlach op de lippen brengt. Van 'Have a seat' op een krukje van House Doctor tot 'Sweets for the sweet' op een porseleinen lepeltje van Anne Black.

Regelmatig wordt de collectie aangevuld en veranderd en in de zomer wordt ze aangevuld met Scandinavisch geïnspireerd tuinmeubilair.

Alle praktische info vindt u op www.maurice-mariette.be.

Tekst Kim De Fooz Foto's Jan Verlinde

Lees meer over: