Hotspot: Chez Madame Moustache

01/06/12 om 18:20 - Bijgewerkt om 18:19

Bron: Knack Weekend

In elk nummer stelt Nest u een shoppingadres voor dat de moeite van het ontdekken waard is. Deze keer houden we halt bij Chez Madame Moustache in Brugge.

Hotspot: Chez Madame Moustache

Chez Madame Moustache mag dan misschien niet in de mooiste of meest bekende winkelstraat van Brugge liggen, dit adresje is meer dan de moeite waard om er een ommetje voor te maken. "Al merken we dat hier de jongste tijd steeds meer kleine boetiekjes de deuren openen", zegt Yasmine Bouyarbou. Yasmine, met Franse roots, volgde een opleiding als fotografe, haar vriendin Sabine Catry is modeontwerpster. Samen stampten ze een dik jaar geleden hun conceptstore Chez Madame Moustache uit de grond.

De twee creatieve dames willen jonge ontwerpers een platform geven. Hen de kans geven om hun werk aan het grote publiek te tonen. In deze conceptstore vind je zowel kledij als handtassen, sjaals en massa's juweeltjes. Van duurdere spullen tot heerlijk kitscherige hebbedingetjes. Maar ook voor schilderijen, plaids, kussens en tafeldecoratie kun je hier terecht. De leidraad? Unieke stukken! Hetzelfde geldt voor de vintagemeubeltjes.

"Stap je onze store binnen, dan maak je een beetje een ontdekkingsreis", gaat Yasmine verder. Elke keer vind je er andere spullen, en de inrichting verandert voortdurend mee. Een leuk extraatje is de koffiebar in het midden van het winkeltje. Iedereen kan er zich tijdens het shoppen in een van de leuke zeteltjes komen nestelen en er een kopje koffie drinken. "En neen, je hoeft er niet per se iets in de winkel te kopen", zegt Yasmine lachend. "Dit is een concept dat in Parijs en ook de Belgische grotere steden zoals Antwerpen en Gent al langer ingeburgerd is. Maar kijk, wij zijn de eerste in Brugge!"

• Chez Madame Moustache, Ezelstraat 16, 8000 Brugge, 050 70 50 28.

Tekst Annelies Ryckaert Foto's Jan Verlinde

Onze partners