Groene woonbeurzen

01/11/11 om 19:51 - Bijgewerkt om 19:51

Bron: Knack Weekend

Antwerpen krijgt nu twee groene woonbeurzen, die de bezoekers wegwijs maken in de mogelijkheden van ecologisch wonen en bouwen.

Energiezuinig, ecologisch, milieuvriendelijk bouwen en wonen... het zijn thema's die de laatste jaren elke bouwbeurs in haar programma heeft. Sommige beurzen gaan verder en draaien uitsluitend rond deze onderwerpen. In Wallonië trekt Bois et Habitat in voorjaar duizenden bezoekers. In Vlaanderen hadden we onder andere Ecopop in Kortrijk (februari) en Eco & Zo in Riemst (augustus). Wie door het thema gebeten is, krijgt binnenkort in Antwerpen volop de kans om zijn kennis bij te spijkeren met liefst twee beurzen op nagenoeg hetzelfde moment.

Hout en Groen Wonen (19-20/11/2011) is aan haar achtste editie toe en focust dit jaar op het thema 'doe het zelf'. Wie ecologisch wil bouwen en zelf de handen uit de mouwen wil steken, komt er dus ruimschoots aan zijn trekken. Bij de meer dan 70 exposanten in de Waagnatie kun je niet alleen de nieuwste producten en technieken ontdekken, je kunt er uiteraard ook informatie krijgen en advies vragen. Traditiegetrouw worden er allerlei infosessies (telkens 20 min.) georganiseerd. Op het programma onder meer: doe-het-zelf houtskeletbouw, ventilatie in passiefhuizen, ecologische zwemvijvers en groendaken, de houtkachel van de toekomst, strobalenbouw, organische vormgeving bij wonen en bouwen, de zonneboiler, en zonnepanelen.

Hout & Habitat (17-20/11/2011) is gloednieuw en focust volledig op dat ene milieuvriendelijke materiaal: hout. Want hout heeft vele charmes en vele gezichten. Al die facetten komen aan bod: hout in de bouw (houtskeletbouw, houtmassiefbouw, constructiehout), alle mogelijke binnentoepassingen (van vloeren en wanden tot plafonds, binnenschrijnwerk en pelletkachels) en uiteraard ook de buitentoepassingen (van terrassen en carports tot veranda's en tuinhuizen). Je kunt er niet alleen inspiratie en ideeën opdoen over producten, technieken en toepassingen van hout, je kunt er ook gratis advies krijgen. Wat dat laatste betreft: via de website kan je een afspraak maken met de specialist van je keuze op de Houtadvies-stand.

Onze partners