Eurantica Fine Art Fair

04/03/16 om 10:12 - Bijgewerkt op 11/03/16 om 12:00

Voor haar 35ste editie verhuist de kunstbeurs Eurantica naar de Nekkerhal in Mechelen. Dit jaar wordt de Belgische schilderkunst in de spotlights geplaatst.

Eurantica Fine Art Fair

Voor kunst- en antiekliefhebbers is Eurantica Fine Art Fair een van de niet te missen evenementen in ons land. Dit jaar vindt de beurs plaats van 5 tot 13 maart en niet zoals gebrukelijk in de hallen van de Heizel, maar in de Nekkerhal van Mechelen.

Rode draad dit jaar is de Belgische schilderkunst. Oude en jongere meesters, bekende en minder bekende namen: Félicien Rops, Anna Boch, James Ensor, Georges Lemmen, Léon Spilliaert, Gustave van de Woestijne, Rik Wouters, Frans Masereel, Eugène Verboeckhoven, Auguste Mambour, Théo van Rysselberghe, Henri Michaux, Paul Delvaux, René Guiette of ook nog Bram Bogart en Pierre Alechinsky.

Haast alle periodes uit de geschiedenis van de Belgische schilderkunst zijn vertegenwoordigd: van de romantiek, over het symbolisme, de Latemse School, het expressionisme en uiteraard het surrealisme en CoBra.

Naast de schilderijen brengen de meer dan 80 exposanten uit binnen- en buitenland ook werken en objecten mee: antieke en vintage meubels, juwelen, beeldhouwwerken, glaswerk, textiel...

Alle praktische info vind je op de website.

Onze partners