En... actie!

07/02/14 om 11:20 - Bijgewerkt om 11:20

Een blik achter de schermen van de Nest-spot

Op 23 januari werd in Tombeek een loft tot een echte filmstudio verbouwd. Aan een immense tafel zullen acht handen en een grote crew met veel warmte een échte Nest-sfeer toveren. En dat terwijl het buiten guur, somber en bitter koud is!

"De crew van Dr. Film, de makers van de spot, was al enkele uren aan het werk toen ik op de set aankwam", vertelt Liesje Mentens, art director van Nest. "De tafel waarrond de hele spot draait, kan nog een paar mooie handen gebruiken en dus worden alle handen gekeurd... ook de mijne. Maar gelukkig heb ik een alibi..."

"Ondertussen krijgen de handen van het jonge en oudere model een laatste zalfje en worden ze warm gehouden met handschoenen en thee."

"De camera's worden op de statieven gemonteerd, de acht handen worden gebriefd en regisseur Annemie controleert voor de laatste keer alle details op de tafel. Binnen enkele minuten maakt de camera boven de tafel zijn eerste proefshot."

"Iedereen kent zijn plaats. Behalve ik... Annemie roept me: ik krijg een plaats naast haar en de art director van de spot."

"Er staan nog enkele voeten in beeld. De fotograaf! Achteruit..."

"Handschoenen worden uitgedaan, juwelen aangedaan, regisseur en cameraman zijn tevreden over de proefshots, dus het échte werk kan beginnen."

"En... actie!"

Lees meer over: