De tijd van toen

20/05/15 om 17:06 - Bijgewerkt om 17:06

Vintage meubelen en design uit de jaren vijftig en zestig: het is gezocht en het wordt gekoesterd. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Vintagedagen van La Peinturette die afgesloten worden met een veiling.

De tijd van toen

Willem Fouquaert is specialist in meubelrestauratie en schreef hierover ook verschillende, handige doe-boeken. De laatste kreeg als titel 'Vintagemagie': enerzijds omdat ook deze meubels erg in trek zijn, anderzijds omdat hij steeds meer vraag kreeg om ook meubels uit de jaren vijftig, zestig en zeventig op te knappen.

Dit jaar gaat hij nog een stap verder: samen met een aantal partners organiseert hij tijdens dit extra lange pinksterweekend de 'vintagedagen'. Vijf dagen (donderdag 21 t.e.m. maandag 25/05) lang is er van alles te zien en te beleven rond vintagemeubilair en -decoratie. Er zijn doorlopend (gratis) miniworkshops (telkens een half uur) waarin Fouquaert uitleg geeft over en toont hoe je vintagemeubilair best kan aanpakken als je het wil opjknappen.

Verder zorgt het stoffeeratelier CouleurCouleur voor een demonstratie en uitleg over het herstofferen van vintagemeubelen. En verffabrikant Mona geeft kleur- en interieurtips.

Naast de demonstraties wordt er ook meubilair en decoratie getoond en te koop aangeboden. Het hele evenement wordt bovendien afgesloten met een veiling vintageobjecten. De organisatie van deze veiling is in handen van het veilinghuis 'Maison Jules' en staat onder toezicht van een beëdigd gerechtsdeurwaarder. De te veilen loten zullen tijdens het evenement te bezichtigen zijn en gaan op maandagnamiddag om 15 uur onder de hamer.

Alle praktische informatie vind je op de website.

Lees meer over: