Countryside+: beurs in het bos

21/10/15 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:28

Countryside+ trekt voluit de groene kaart. Natuur en bos dit jaar vormen de rode draad. Daar blijft het echter niet bij: de beurs gaat in samenwerking met Bos+ 11 ha bos aanplanten in Zedelgem.

Countryside+: beurs in het bos

Layout :

L1000

Editie :

NS

Word-document

NS_Reportage

Trefwoord :

Pagina :

Week :

Foto's :

Redacteur :

HV

Opmerkingen :

Workflow :

Bij het binnenkomen al zal je worden ondergedompeld in een bossfeer: tussen de bomen gaan Ann en Jeroen van Studio Simple een aantal mini-cabanes origineel inrichten. Ook de keuze van het gastland Slovenië heeft met het thema te maken. "Bijna 60% van de oppervlakte van Slovenië is bos", vertelt Annick. "Dat paste dus perfect in ons thema. Bovendien is het echt een verborgen parel: verrassend mooi, groen, authentiek en hartelijk."

Een nieuw bos

De grote blikvanger wordt echter hal 2 die helemaal ingericht wordt rond het thema 'picnic in the woods' en door Ballmore Landschapsarchitecten wordt omgetoverd tot een beukenbos. In deze hal staat beleving centraal: er komt een picknick-zone, er worden workshops gegeven door Bos+ en je kan er fietsen uittesten op een fietsparcours.

Niet alleen op de beurs zelf wordt een bos gepland. "We vinden het bos zo belangrijk en zo levensnoodzakelijk, dat we nog een stap verder willen gaan", zegt Annick Teughels. "In samenwerking met Bos+, de gemeente Zedelgem, Natuurpunt Zedelgem en een aantal bedrijven gaan we in die gemeente een bos planten van 11 ha groot. Een publiek bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De eerste publieke plantacties zullen begin november plaatsvinden."

Proeven

Uiteraard valt ook elders op de beurs van alles te beleven. Traditiegetrouw staat hal 4 helemaal in het teken van 'cook & taste': lekker eten en vooral veel proeven van de authentieke producten die hier gepresenteerd worden. In hal 1 zal The Barn - een enorme, authentieke houten schuur met twee verdiepingen - wellicht alle aandacht trekken. Hier vind je gastland Slovenië en kan je genieten van een hapje en een drankje.

Handwerk

In hal 5 wordt het thema 'ambacht' verder uitgediept. Handgemaakte kwaliteit vormt hier de rode draad. Niet alleen de producten komen er aan bod, ook het maken zelf en het ambacht krijgen ruime aandacht. In samenwerking met Unizo en De Makers zullen een aantal ambachtslui hun atelier naar Flanders Expo zodat je ze life aan het werk kan zien.

Onze partners