Cocoon

14/11/12 om 20:30 - Bijgewerkt om 20:30

Bron: Knack Weekend

Dit jaar draait alles op Cocoon rond Slow Life, een levenshouding als antwoord op het concept fast living.

Cocoon

De laatste jaren leek het wel alsof je continu op een achtbaan zat: Alles moest harder, beter, sneller, sterker. Vandaag willen we onze eigen tijd terug in handen nemen. We leggen weer de nadruk op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Zo herontdekken we het pure ambacht: producten die met liefde en geduld gemaakt zijn. We gaan weer belang hechten aan traagheid: slow life - want waarom moet het allemaal zo snel gaan? Die levensfilosofie staat van 17 t.e.m. 25 november centraal op Cocoon.

Slow living staat voor trager mogen gaan. Die levenshouding vloeide voort uit de slowfood, een beweging die in het Italiaanse Piemonte in het leven werd geroepen als tegenreactie op de fastfood en die draait om langzaam voedsel bereiden en eten. Sinds de beweging het licht zag, zijn er in meer dan 50 landen meer dan 80.000 leden. Trager gaan is dus wel degelijk een trend en niet alleen op het vlak van food. Vandaag bestaan er tientallen variaties: slow travel, slow architecture, slow fashion,slow sports, slow design ...

De gemene deler is eenvoudig: de tijd nemen. Om iets te maken, te beleven, te zien. Wie slow gaat, ziet het leven door een andere bril en hecht waarde aan de kleinere zaken des levens. Niet voor niks zijn vakmanschap en authenticiteit vandaag een ware trend. We zoeken een echte kaas van bij ons die jaren gerijpt heeft en geproduceerd werd door iemand die het metier kent. We laten een kast op maat maken. We trekken door het bos met picknickmand om de natuur ten volle te beleven.

Cocoon wil bekijken hoe de slowtrend leeft in onze maatschappij vandaag. Op het vlak van food, maar ook van design en lifestyle in de brede zin van het woord. Verschillende trendzones pikken in op het thema door vernieuwende concepten te tonen die passen binnen het thema van The Slow Life. Die zes zones zijn Living Well, Shopping, Living Today, Technics, Home Classics en Inspiration & Advice.

Maar uiteraard zijn er ook cateringpunten waar de bezoekers kunnen onthaasten en genieten van de goede dingen van het leven.

Cocoon vindt plaats in Brussels Expo. Alle praktische informatie vindt u op de website.

Lees meer over: