Bent Van Looy: kleuren vertellen verhalen

09/03/16 om 11:13 - Bijgewerkt op 11/03/16 om 11:57

'Bent for Boss' heet de verfcollectie die de bekende zanger heeft samengesteld voor Boss Paints. Eigenzinnig en verrassend.

"Moeilijk? Eigenlijk helemaal niet, of toch wel: kiezen was moeilijk. Er bestaan duizenden verschillende tinten en je mag er slechts vierentwintig overhouden. Dus moet je heel veel weglaten," zegt Bent Van Looy over 'Bent for Boss', de collectie die hij samenstelde voor Boss Paints. Om die selectie te maken, is hij heel dicht bij zichzelf gebleven. Bij de dingen en kleuren die hem omringen en herinneringen oproepen.

Van Looy: "Elke tint heeft een duidelijke link met een fase in mijn leven. Het geel Rue de Maubeuge is de kleur van de luifel aan mijn eerste kamer in Parijs, het aubergineachtige Fall Scarf verwijst naar een sjaal die ik kocht in Londen en Granddad's Car is de groentint van de Franse Simca waar mijn grootvader mee reed in de jaren zeventig." Elke kleur vertelt een verhaal.

Opvallend in deze collectie is de combinatie van heel heldere kleuren met pasteltinten als Lime Cream en Antwerp Sunset, een zachtroze dat verwijst naar de kleur van de ondergaande zon boven de Schelde.

Naast de 24 verven bevat de collectie ook 7 behangreferenties: Ripped' is een strokenbehang in drie kleurvariaties, voor het Bow-behang (ook in drie kleurvariaties) liet hij zich inspireren door de Britse schilder David Hockney en het laatste, The Grid, is een verwijzing naar het zwart metalen boekenrekje dat ooit zijn jongenskamer sierde.

Dat laatste vormt het perfecte canvas voor de 7 muurstickers, die zijn afgeleid van zeven bijzondere en gekoesterde voorwerpen: een plastic kreeft, een vergrootglas, een oude Belgische frank, een ouderwetse hoed (erfstuk van zijn grootvader),... "De collectie gaat over reizen, onderweg zijn, nostalgie, en banale dingen die vaak bijzonder blijken te zijn," besluit Van Looy.

Bent for Boss, vanaf 14 maart in alle Colora-winkels.