Achter de draaischijf van Clay Club

22/03/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 21/03/18 om 08:25

Je kan er niet omheen: keramiek is helemaal terug van weggeweest. Je kan er maar beter goed in investeren, want mooie stukken gaan een leven lang mee. Selecteer ze op basis van techniek, glazuur en kleur, en presenteer ze met andere objecten voor een hedendaagse en moderne look.

Achter de draaischijf van Clay Club

Clay Club. De naam van het atelier van Sigrid Volders en joke Leonare Desmet klinkt even leuk als hun producten eruitzien. Toen Sigrid enkele jaren geleden in aanraking kwam met klei en een draaischijf, was ze meteen verkocht. ?Waarom keramiek? Probeer het zelf uit en je zult merken hoe verslavend het is. Zodra je eraan begint, ben je nog moeilijk te stoppen", vertelt Sigrid, die in haar enthousiasme ook joke wist te overtuigen om mee te stappen in een nieuw avontuur.

De potjes, borden, mokken en vazen van Clay Club zijn handgemaakt en worden geproduceerd in kleine series. Wat opvalt, is de speelse vormentaal en het rijke kleurenpalet, wat wellicht wordt verklaard door de creatieve achtergrond van het duo. Zo werkt Sigrid als makeupartieste en runt ze samen met Narelle Dore 'Earth.Rope.Pot.Plant.', een artistiek project en een boek dat inspiratie put uit de natuur. Joke runt het recordlabel Jj funhouse samen met jozefien Gruyaert, en de band Mittland Och Leo met Milan Warmoeskerken. Hoewel Clay Club nog in de kinderschoenen staat, is het nu al een naam die je moet onthouden.

De laatste producten van Clay Club kan je ontdekken via hun instagram-account@clay.club. Contacteren kan via e-mail: helloclayclub@gmail.com.

Tekst en foto: Studio Coffeeklatch

SIGRID VOLDERS (°1980)

JOKE LEONARE DESMET Joke (°1989)

Achter de draaischijf van Clay Club

Korte cv

Sigrid: Make-upartieste, Earth.Rope.Pot.Plant

Joke: Grafisch vormgeefster, JJ Funhouse en Mittland Och Leo

Inspirerende designers

Sigrid: Jan-Jan Van Essche, Katharina Trudzinski, Babs Decruyenaere, Wiesi Will, Renilde De Peuter en Lot Doms

Joke: Lucie Rie, Brancusi en Ruth Van Beek

Laatste aankoop

Sigrid: Oorbellen van Viktoria Von Malottki

Joke: Een paar Hot Legs (kandelaar) van Laura Walker

Favoriete restaurants in Antwerpen

Sigrid: Op is Op in de Prekersstraat; de brunches van Otark in Het Bos en Wild Project in de Grote Pieter Potstraat

Joke: Les Saveurs de Yamadai in de Kronenburgstraat

Collectief levensmotto

Sigrid en Joke: We zijn helemaal in de ban van wabi sari en de volgende quote van Leonard Cohen: ?Ring the bells that still can ring. Forget your perfect offering. There is a crack in everything. That's how the light gets in."