Week van de moestuin

25/03/14 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:34

Bron: Knack Weekend

De Week van de moestuin komt er alweer aan want je eigen groenten kweken, is opnieuw in.

Week van de moestuin

De tijd dat een moestuin oubollig was, is voorbij. Tegenwoordig kweekt zowel jong als oud verse groenten en kruiden.

Voor een moestuin heb je niet veel nodig: een schopje, zaad en wat potgrond volstaat. Heb je geen (grote) tuin? Geen probleem! Plaats dan een vierkante meter moestuin op je balkon of terras. Zo kan je toch dagelijks genieten van zelf gekweekte kruiden door je gerechten.

In het kader van de promotiecampagne 'Smakelijke tuin' organiseert de Belgische Tuincentra Vereniging van 12 tot 21 april de Week van de moestuin. Met deze campagne wil men zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om zelf groenten en fruit te kweken in eigen tuin.

Er is ook een fotowedstrijd verbonden aan de campagne. Van 12 tot 21 april verschijnt er dagelijks, om 12 uur, een foto van een lekkere groente op de Facebookpagina. Aan jullie om te raden over welke groente het gaat. Alle deelnemers winnen zes slaplantjes waarmee ze alvast aan de slag kunnen en maken kans op de dagelijkse hoofdprijs, een volledig moestuinpakket.

Op diezelfde Facebookpagina vind je allerlei handige tips voor het kweken van groenten en fruit. Zeg nu zelf, wat is er leuker dan je eigen groenten zien groeien, oogsten en bereiden?

Meer info vind je op de website.

Julie Tielens