Tuinworkshops

28/01/15 om 09:37 - Bijgewerkt om 09:37

De tuin ligt er nog stil bij. Het moment om in een workshop nieuwe kennis op te doen en vaardigheden aan te scherpen.

Tuinworkshops

Terwijl de tuin nog in winterslaap is, heb je als tuinier tijd: om te plannen of om workshops te volgen rond een of ander tuinthema.

1/ In De Averegten (Heist-op-den-Berg) vindt op 7 februari (9.30-12 uur) een demonstratie 'hagen leggen en vlechten' plaats. De techniek is duizenden jaren oud: rond landerijen werd een ondoordringbare heg van meidoorn, sleedoorn, roos en kamperfoelie aangelegd om vee binnen en roofdieren buiten te houden. Maar buiten bescherming heeft zo'n haag ook een grote natuurwaarde. De techniek wordt gedemonstreerd op een 5 jaar oude meidoornhaag. Inschrijven kan telefonisch of per mail: 015 24 89 47 en averegten@provincieantwerpen.be.

2/ In het Rivierenhof (Deurne) kan je op 22 februari (10-12 uur of 13.30 tot 15.30 uur) een workshop 'rozen snoeien' volgen. Na een rondleiding in de rozentuin, ga je zelf aan de slag: snoeischaar en tuinhandshoenen meebrengen dus! Deelnemen is gratis, maar vooraf telefonisch inschrijven is nodig: 03 360 52 18.

3/ Inverde biedt een uitgebreid programma aan waarvan sommige opleidingen bedoeld zijn voor professionelen en andere open staan voor een breed publiek. In februari kan je bijvoorbeeld deelnemen aan een dagcursus 'bomen en struiken herkennen in de winter' (20 februari, Wetteren). Op 26 februari vindt in Gent de cursus 'Hoe zit de natuur in elkaar? Basisbegrippen van de ecologie' plaats. Nog op het programma: 'werken met de bijl' en 'houtsoorten herkennen'. Info en inschrijvingen: www.inverde.be.

Tuinworkshops
Tuinworkshops

Lees meer over: