Tuinreizen

25/02/13 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

Bron: Knack Weekend

De nieuwe brochure 'Tuinreizen 2013' van Landelijke Gilden bevat enkele opvallende nieuwigheden.

Tuinreizen

Zo wordt dit jaar het culinaire genoegen op de voorgrond geplaatst en worden tuinbezoeken gecombineerd met kokkerellen.

Tijdens de tweedaagse 'Gastronomisch genieten op bekende tuinpaden' vertellen enkele Belgische chefs - onder wie Rudi De Volder van 't Convent en Lieven Lootens van 't Aards Paradijs - over hun passie voor geuren en smaken uit de moes- en kruidentuin. Uiteraard horen daar degustaties bij én een kookworkshop met Johan Engelen.

Ook in de regio tussen Saar en Moezel (3 dagen) en in Toscane (5 dagen) gaat men op zoek naar het lekkers dat de streek te bieden heeft - zonder daarbij de tuinen uit het oog te verliezen. In het eerste geval staan bijvoorbeeld de 'Tuin der Zintuigen' in Merzig en een workshop rond het thema 'proeven' met een wijndegustatie op het programma. In Italië bezoekt men onder meer de tuinen van Villa Le Balze en Villa Cetinale, en geeft Johan Engelen twee kookworkshops.

Andere opvallende bestemmingen: Turijn, waar naast industrieel erfgoed ook enkele fraaie tuinen te bewonderen zijn, en Bulgarije, waar de klemtoon ligt op kruiden en rozen. En verder zijn er uiteraard de klassieke bestemmingen als Kent en de Cotswolds in Groot-Brittannië, Madeira, de parken en tuinen van Picardië, en de tuinen van Parijs.

De volledige programmabrochure kunt u aanvragen via www.landelijkegilden.be.