Tuinbeurzen

08/05/14 om 13:08 - Bijgewerkt om 13:08

Bron: Knack Weekend

Ook de komende weken heb je nog alle kans om op tuinbeurzen op zoek te gaan naar planten en bloemen voor je tuin(tje).

Tuinbeurzen

Planten- en ambachtendag

Heb je ooit gehoord van aardbijspinazie, citrus druivelaars of passiflora's? Deze en veel andere onbekende en speciale groenten, bloemen en planten kun je ontdekken op de Planten- & Ambachtendag in De Schorre.
Verder kun je er ambachtelijk lekkers, bioproducten en toffe accessoires vinden: Geraardse mattentaarten, speciale theemengelingen, lekkere kaasproevertjes, zelfgemaakte advokaat of biologische confituur, maar ook wenskaarten met een hippe touch, juwelen in zilverklei en handgemaakte lederen tassen.
09/06, 10-17 uu, De Schorre, Boom.

Festival of Plants


Traditiegetrouw staat de zomereditie van de plantendagen in Hex in het teken van de roos. Niet verwonderlijk aangezien het park van Kasteel Hex een van de mooiste rozencollecties van ons land herbergt. Op de plantendagen vind je er bovendien een select gezelschap van kwekers.
13-15/06, 10-18 uur, Kasteel Hex

REEDS VOORBIJ

Tuindagen in Beervelde

Raar maar waar: dit jaar krijgen de tuindagen in Beervelde een Braziliaans tintje. Eregast is Cor Lauwers, specialist in passiflora's. En Guy Berckmans van De Groene Klusser leert je een tapiri, een tijdelijke houten schutting, plaatsen zoals dat in de Amazoneregio gedaan wordt. Ook kinderen zullen zich geen minuut vervelen: zij leren technieken om hoog de bomen in te klauteren en kunnen de boomhutten uittesten.

09-11/05, 10-18 uur, Park van Beervelde

Hof en Huis in Torhout

In het prachtige park van Kasteel d'Aertrycke vindt de 21e editie van Hof en Huis plaats. Meer dan 140 exposanten verwelkomen je op de succesvolle tuin-, interieur- en lifestylebeurs. Je kan er terecht voor tuindecoratie, barbecues, serres, tot wijn en foie gras.

29/05-01/06, 10-18 uur, Kasteel d'Aertrycke, Torhout.