Tuin, design en bijen

01/06/12 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:12

Bron: Knack Weekend

De Egelantier toont recent werk van het Gentse ontwerpersduo Studio Simple.

Tuin, design en bijen

Traditiegetrouw doen Ann Desmet en Jos Pannecoucke in de zomer iets bijzonders in hun tuin, die op zichzelf al een pareltje is. Dit jaar nodigden ze het Gentse designersduo Ann Vereecken en Jeroen Worst - samen Studio Simple - uit hun werk te tonen in de tuin en de oranjerie van De Egelantier.

Eén van de blikvangers is ongetwijfeld de 'Bee Wax', een originele bijenkast. Met deze installatie wil Studio Simple laten zien wat voor moois bijen te bieden hebben. Maar daarnaast illustreert 'Bee Wax' ook heel duidelijk de filosofie achter het werk van dit duo:

eenvoudige, pure gebruiksvoorwerpen met respect voor de natuur, in eerlijke materialen zoals hout, leder en staal.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 1 juli en wordt min of meer afgesloten met een lezing (15 uur) van de Leuvense filosoof Toon Vandevelde, zelf amateur-imker. Hij brengt een poëtische beschouwing over 'Bijen in kunst en literatuur'.

In deze periode vallen ook de twee opendeurenweekends van de Egelantier. Niet alleen zijn dan ook de privé-binnentuin, de boomgaard en de moestuin te bezichtigen. Ann en Jos nodigen dan gasten uit voor een deelname en/of uiteenzetting. Tijdens het weekend van 23-24 juni zijn Peter Bauwens en Kathelijne Thiers van 'De nieuwe tuin' te gast. Zij vertellen u meer over de Edamame soja-variëteit. Op 30 juni en 1 juli komen Rudy en Ann Velle van Lens Roses langs. Zij stellen hun nieuwe boek over Moschatarozen voor en geven een lezing over het gebruik van Moschatarozen in de tuin.

Praktische info vindt u op de website.