Start to moestuin!

24/02/12 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:02

Bron: Knack Weekend

Word stap voor stap een echte moestuinexpert.

Tuincentrum Horta en ECOstyle, gespecialiseerd in ecologische tuinproducten, wil Vlaanderen aanmoedigen een eigen moestuin aan te leggen via 'Start to moestuin' (31 maart). Geen plaats is geen excuus, zelfs op het kleinste balkon is het mogelijk. Aan de hand van enkele demosessies over m²-tuinieren kunt u leren hoe u dit moet aanpakken.

Sinds kort wint de eigen moestuin aan belang, steeds meer mensen willen hun eigen groenten, kruiden en fruit kweken. Er zijn dan ook heel wat voordelen aan verbonden: ze hebben meer smaak, u hebt altijd vers eten in huis en het is goedkoper en gezonder, mits u de nodige voorzichtigheid aan de dag legt (vermijd, bijvoorbeeld, giftige stoffen en maak werk van een goede hygiëne).

Het grote probleem is dat men vaak niet weet hoe eraan te beginnen. Op de Moestuindag tonen ambassadeurs van Horta stap voor stap hoe u een expert kunt worden. Kiest u het best voor een moestuinbak of volle grond? Waar moet u deze aanleggen? Wat moet u doen bij ziekten en plagen? U komt het er allemaal te weten.

De ambassadeurs zullen demosessies geven rond het m²-tuinieren aan de hand van vier themabakken: soep, barbecue, dessert en kindertuin. Elke themabak is een gebruiksvriendelijk bouwpakket met zestien perkjes waarin u kunt zaaien, planten en oogsten.

In de namiddag zullen er doe-sessies zijn voor de kleinsten. Samen met ervaringsdeskundigen leren ze hoe ze zelf hun groenten kunnen onderhouden in de themabak kindertuin. Kinderen zijn vaak kieskeurig bij het eten van groenten maar doordat ze zelf hun eten kunnen telen zult u zien dat hun bordje sneller leeg is dan voordien.

Meer informatie vindt u op de website.