Plantendagen in oktober

02/10/14 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:11

Bron: Nest

De herfst is ideaal om lege gaten in de tuin te vullen. Op deze plantendagen vind je beslist inspiratie.

Plantendagen in oktober

De Tuinen van Aywiers, 3-5/10

Onkruid is in: op de herfsteditie van de grootste tuinbeurs van Wallonië reiken plantendeskundigen tips aan om zonder onkruidverdelgers aan de slag te gaan in je tuin. Onder meer wilde eetbare planten staan in de kijker, en voor de kleinsten zijn er ponyritjes.

Plantendag in Arboretum Kalmthout, 5/10

De oudste plantenbeurs van België verwent natuurliefhebbers ook in het najaar met een plantendag. Meesterkwekers brengen een ruim aanbod van zeldzame plantjes en onbekende soorten, en elk uur leidt een gids je gratis rond in de tuin. Voor kopers die het groot zien, biedt de 'plantencrèche' soelaas: je kunt er je aankopen achterlaten.

Tuindagen van Beervelde, 10-12/10

En ook Oost-Vlaanderen gaat aan de slag met laatbloeiers. Deze herfst staan de Tuindagen van Beervelde in het teken van elfjes, en in het bijzonder van fairy gardens, of idyllische microtuintjes. Ook je viervoeter mag mee, maar wel aan de lijn.

Chrysantenfestival in Hasselt, 18-26/10

De Japanse Tuin in Hasselt mag dan altijd zomers ogen, het Chrysantenfestival geeft het toch steeds dat fleurige tikje extra. Dit jaar mag bloemenkunstenaar Philippe Bas het versieren van de chrysantentuin op zijn palmares schrijven. Tijdens het festival geeft hij ook drie workshops, maar wel met een beperkt aantal plaatsen: snel zijn is de boodschap.