Plantenbeurzen

04/03/15 om 11:35 - Bijgewerkt om 11:51

Bron: Nest

Het tuinseizoen trekt op gang. Met de komende weken enkele interessante plantenbeurzen op de agenda.

Plantenbeurzen

Wie op zoek is naar inspiratie, plantgoed en tuingerief vindt ongetwijfeld zijn gading op een van de vele voorjaarstuinbeurzen.

1/ Plantenbeurs in Hoegaarden, zondag 15 maart vanaf 10 uur.

In het park van de Tuinen van Hoegaarden treft u een veertigtal gespecialiseerde standhouders met een gevarieerd plantenaanbod. Info: www.detuinenvanhoegaarden.be.

2/ Plantendag in Roeselare, zaterdag 21 maart, 10-17 uur.

Net als de vorige jaren heeft deze West-Vlaamse Plantendag 'Meer bloemen voor bijen!' als thema. Organisaties, plantenkwekers en overheden tonen wat je in je tuin kan doen om een bijenvriendelijke leefomgeving te creëren. Info: www.west-vlaanderen.be/plantendag

3/ Lifestyle Tuinbeurs in Bachte Maria Leerne, 4-6 april, telkens van 10 tot 18.30 uur.

In het park van het Kasteel van Ooidonk verzamelen zich een honderdtal exposanten. Het aanbod is divers: planten en vergeten groenten, maar ook tuinmeubelen, tuinantiek, huis- en tuindecoratie, streekproducten... Info: www.ooidonk.be/evenementen.

4/ Planten(ruil)beurs in Sint-Lievens-Houtem, maandag 6 april, 10-18 uur.

Op deze beurs zijn de standhouders geen professionele kwekers, maar liefhebbers, die vaak exclusieve planten aanbieden. Vaak gaat het om tuinoverschotten die ze verkopen voor weinig geld. Op elke stand is er ook een ruilhoekje en iedereen kan ruilmateriaal meebrengen. Info: www.plantenruilbeurs.be.

Ruilbeurs in Sint-Lievens-Houtem.

Ruilbeurs in Sint-Lievens-Houtem.

Lees meer over: