Plantenbeurzen

21/09/12 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

Bron: Knack Weekend

Het najaar is een ideale periode om nieuwe planten in de tuin te introduceren. Op deze beurzen vindt u beslist wat u zoekt.

Plantenbeurzen

Herfstplantendag, 23/09, 10-18 uur, Tuinen van Hoegaarden.

Uitgebreide plantenbeurs met meer dan dertig gespecialiseerde standhouders. Ze brengen gevarieerd assortiment aan nieuwe en zeldzame planten meer en u kunt er steeds terecht voor professioneel advies over kweken en verzorging. Bovendien zijn er gratis rondleidingen doorheen de prachtige tuinen.

Kasteeldagen, 06-07/10, 10-18 uur, Kasteel ter Laeken, Booischot.

De vierde editie van de Kasteeldagen Booischot biedt opnieuw een bijzonder gevarieerd programma. Tientallen deelnemers stellen hun producten en nieuwe materialen voor: tuinmaterialen, buitenmeubilair, tuinaanleg en onderhoud, decoratieartikelen voor buiten en binnen, brocante, juwelen,... Daarnaast kun je ook het domein verkennen, al dan niet met een natuurgids, of een bezoek brengen aan het kasteel en zijn moestuin.

Plantendag, 07/10, 10-17 uur, Arboretum Kalmthout.

Als oudste plantenbeurs van ons land is de plantendag een niet te missen evenement voor elke bloemen- en plantenliefhebber. De meest uiteenlopende bloembollen, kruiden, een-en tweejarigen, vaste planten en bomen en struiken kun je er vinden bij gespecialiseerde kwekers. De organisatoren verzamelen iedere keer een select aantal binnen- en buitenlandse kwekers.

Tuindagen, 12-14/10, 10-17 uur, Park van Beervelde.

Harmonie is het thema van deze herfsttuindagen, een thema dat ongetwijfeld door de deelnemers op uiteenlopende wijze geïnterpreteerd zal worden. Traditiegetrouw worden er nieuwigheden voorgesteld en kunt u er demonstraties bijwonen of deelnemen aan workshops.

Reeds voorbij, maar te onthouden voor volgend najaar:

Planten-, rozen- en moestuindagen, 08-09/09, 10-18 uur, Kasteel van Hex.

'Zaad, zaaien en zadenteelt' luidt het thema van deze najaarsbeurs. Met aandacht voor het oogsten, drogen, schonen en bewaren van zaad van eenjarigen; kiemgroente kweken; zaden inruilen; rozen zaaien; zaaimaterialen en zaaipotjes; eetbare zaden; historisch zaad en zaaigereedschap...

Tuindagen, 15-16/09, 10-18 uur, Kasteel van Leeuwergem.

De zesde editie van deze tuindagen focust op de hovenierskunst, enorm populair tijdens de renaissance en nu opnieuw in de belangstelling. Uitzonderlijk is tijdens dit event de moestuin opengesteld voor publiek. Planten, bomen, sierstruiken en fruitbomen worden er door elkaar voorgesteld.

Onze partners