Open tuindeur

19/06/13 om 17:30 - Bijgewerkt om 17:30

Bron: Knack Weekend

De jaarlijkse opendeurdagen van De Egelantier (22 en 23 juni) ligt de focus op de poëzie van de tuin.

Open tuindeur

© Diane Hendrikx

Haar naam hebt u ongetwijfeld al gezien in ons magazine: Ann Desmet maakt in elk nummer een boeket dat u wil inspireren om ook thuis aan de slag te gaan. Meestal zijn die bloemencreaties geïnspireerd op haar eigen tuin (gecreëerd en aangelegd door haar echtgenoot Jos Pannecoucke) en het materiaal dat daarin te vinden is. Wie die tuin in het echt wil bewonderen, krijgt daar volgend weekend volop de kans toe tijdens het jaarlijkse opendeurweekend van 22 en 23 juni.

Traditiegetrouw maken Ann en Jos daar iets bijzonders van. Zo kunt u er het bloeiende plekje veldbloemen in de boomgaardtuin ontdekken (zie het boeket in het juninummer dat nu in de winkel ligt), maar uiteraard ook de oranjerie en de binnentuin.

Op het programma staat deze keer ook een lezing met proeverij over quinoa door De Nieuw Tuin: is quinoa echt supervoedsel en waarom kennen we het nu pas? En hoe kweek en oogst je met succes quinoa hier bij ons?

Tot slot komt Geert De Kockere zijn nieuwe dichtbundeltje voorstellen: Rosaria is een bundel haiku om en rond rozen, geïllustreerd met aquarellen van Johan Devrome. Geert komt signeren en Johan stelt de originele aquarellen ten toon (die ook te koop zijn).

Alle praktische informatie vindt u op de website.

Onze partners