Nest Tuinen is uit! Een nummer vol groene inspiratie.

04/03/15 om 16:55 - Bijgewerkt op 06/03/15 om 09:22

Nieuw in de winkel

Nest Tuinen is uit! Een nummer vol groene inspiratie.

Stelen met de ogen. Dat is wat tuinfliefhebbers doen als ze magazines kopen of naar opentuindagen gaan. Daarom hebben we, meer dan ooit, gekozen voor erg uitgesproken voorbeelden in deze Special Tuinen.

Tuininspiratie opdoen kan op zoveel manieren. Soms draait alles rond het zoeken naar een antwoord op één specifiek probleem. Een sterke helling, bijvoorbeeld, of de nood aan afscherming tegen de omgeving. De oplossingen die je in dit nummer vindt, zijn soms ver van alledaags. Het inspirerende ervan is dan ook niet dat ze toepasbaar zijn op alle gelijkaardige situaties, maar wel dat de ontwerpers/eigenaars de begane paden hebben verlaten en 'out of the box' hebben gedacht. Dat levert vaak niet alleen unieke en persoonlijke tuinen op, het geeft je als tuinliefhebber ook steevast de grootste voldoening.

Verder blijft het opvallend hoeveel functies tuinen en tuinieren wel vervullen. Voor een van de eigenaressen was het een remedie tegen een burn-out. Voor een andere de inspiratie voor haar schilderijen. Aan een jong koppel in Auvergne bood hun tuinrestauratie de kans om aan te knopen met de geschiedenis van de omgeving. Een Waals-Brabantse tuinliefhebster haalde dan weer het typisch Engelse tuingevoel binnen.

Kortom, tuinieren is veel meer dan gras maaien en met plantjes bezig zijn. Het is scheppen, jezelf uitdrukken, onverwachte wegen bewandelen. Veel mensen houden niet van het woord kunst, omdat ze er zich hoge gebouwen en/of stokstijf stilzittende mensen bij voorstellen. Maar veel tuiniers zijn kunstenaars in de echte zin van het woord.

Lees meer over:

Onze partners