Milieuvriendelijke tuinen

05/06/15 om 10:45 - Bijgewerkt om 10:45

Tijdens de Ecotuindagen van Velt ontdek je 165 inspirerende tuinen in Vlaanderen en Nederland.

Milieuvriendelijke tuinen

In de biologische hoogstamboombaard van Pajottenlander leidt een gids je rond. © Pajottenlander

Op 6 en 7 juni tussen 10 uur en 18 uur stellen tuineigenaars hun ecologische tuin gratis open voor publiek. De eigenaars geven inspirerende en handige tips, zodat je zelf op een milieuvriendelijke manier kan tuinieren, zonder gebruik van kunstmest of pesticiden. Het evenement is een organisatie van Velt. Al meer dan 40 jaar promoot de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren gezond leven op het ritme van de seizoenen. En met respect voor de natuur.

Enkele tuinen

Je kan een bezoek brengen aan de boomgaard van Pajottenlander, een producent van biologische fruit - en groentesappen in Pepingen. Enkele medewerkers van Velt staan klaar om je rond te leiden in de biologische moestuin, siertuin, kruidentuin en hoogstamboomgaard. Nadien neem je deel aan workshops. Onder meer oogsten en drogen van kruiden, bereiden van vegetarische hapjes en het bouwen van een eigen zonnedroger staan op de planning.

Ook particulieren openen de poort naar hun biotoopje. In Muizen kan je de biotuin van de familie Princen bezoeken, een gezinstuin met zwemvijver en permacultuurmoestuin met bessen en kippen. Neem gerust een duik in de vijver of loop op een blotevoetenpad. Een unieke ervaring!

In het Ecohuis in Borgerhout leer je een groendak of schaduwrijke tuin aanleggen. De hele dag lang geven experts advies over geschikte planten voor een geveltuin, terras, balkon of stadstuin. In het Ecocafé smul je van seizoensgebonden gerechten of nip je van een drankje op het zonneterras.

Meer informatie en een overzicht van alle tuinen en adressen, vind je op deze website.

Lees meer over: