Gloednieuw!

27/03/15 om 14:00 - Bijgewerkt op 03/04/15 om 07:40

De Moestuin Special van Nest en Mme Zsazsa.

Gloednieuw!

moestuin © Els Menten

Dat de moestuin alsmaar meer belangstelling krijgt van tuinliefhebbers weten we al lang. In onze gewone Tuinspecials kwam het thema vorige jaren wel vaker aan bod, maar nu vonden we de tijd gekomen om er een afzonderlijke special aan te wijden. Helemaal in de Nest-stijl: wat je hier vindt, kom je ook in onze gewone nummers tegen.

Advies voor de moestuin, maand per maand, en daarbij ook recepten voor de oogst, dat was de formule. Het moest vooral praktisch worden, alsof Nest naast je staat in je tuin. Nu neem je zelden een magazine mee naar buiten als je in de moestuin werkt. Vandaar ook het aparte zakboekje, waarin alle praktische informatie rond het tuinwerk nog eens gebundeld staat. Daarbij hoort ook een handig overzicht per groentesoort rond de manier waarop je ze bewaart en beschermt tegen vorst.

Op zoek naar een specialist die dit nummer met ons kon maken, kwamen we al snel het perfecte drievrouwschap tegen: fotografe Els Menten, culinair specialiste Dorien Knockaert en last but not least Kim Leysen, bij de meeste lezers beter bekend als Mme Zsazsa. Samen maakten ze al een boek rond moestuinieren, maar ze bleken zich ook perfect te kunnen inpassen in onze vertrouwde magazinestijl. Zonder dat daarbij werd afgedaan aan de transparante informatie, de pittige vertelstijl of de verhelderende beeldtaal. Nest-opmaakster Lien ging met hun materiaal enthousiast aan de slag en vulde het nog eens aan met knappe aquarellen.

Het resultaat: deze stevige Nest Special Moestuin, die je perfect begeleidt bij het hele moestuingebeuren, 'van grond tot mond', zoals dat heet. Een special die je als geen andere zin geeft om de handen uit de mouwen te steken. De beloning die je wacht: een rijke oogst en een gevarieerde tafel.

Nest Moestuin 3

Nest Moestuin 3 © Els Menten

Lees meer over:

Onze partners