Eén-programma voor groene genieters

05/09/11 om 16:45 - Bijgewerkt om 16:45

Bron: Knack Weekend

Groenland is er voor alle tuinliefhebbers - zelfs zonder groene vingers.

Sinds 4 september heeft Eén er een nieuw programma bij op zondag. Groenland is een tuin- en natuurprogramma waarin elke week een ander aspect van het buitenleven centraal staat. Presentator en natuurliefhebber Bartel Van Riet verkent tuinen in verschillende maten en vormen. Hij steekt zelf de handen uit de mouwen, ontmoet mensen met een passie voor de natuur en gaat op zoek naar de mooiste groene plekjes die ons land rijk is. Van september tot en met juni laat hij jong en oud de natuur herontdekken en laat hij zien hoe ze het beste kunnen halen uit hun tuinen of terrassen, hoe groot of klein die ook zijn.

Elke week staat één thema centraal, dat vanuit verscheidene invalshoeken benaderd wordt. Bartel laat de kijkers in Groenland zien hoe ze iets thuis kunnen aanpakken, maar de manier waarop verschilt van aflevering tot aflevering. De ene keer doet hij dat door een portret te brengen van een liefhebber of een kenner, een andere keer door een leuk initiatief in de kijker te zetten.

Groenland is er zelfs voor mensen die zelf geen tuin of terras hebben, zeggen de makers. Vandaar ook de aandacht voor kamerplanten, balkontuinen en openbaar groen. Het is een programma voor doeners, maar ook voor genieters die willen ontdekken hoe anderen hun groene lusten botvieren.

Groenland is elke zondag tussen september en juni te zien op Eén om 18.10 u.

Onze partners