Bijen in nood

15/11/12 om 12:43 - Bijgewerkt om 12:43

Bron: Knack Weekend

Natuurpunt organiseert een studiedag over het thema 'bijen in nood - samen naar oplossingen'.

Bijen in nood

Het gaat niet goed met de wilde bij in Vlaanderen. De bijensterfte was zo opvallend dat het de Vlaamse overheid nuttig leek om onderzoek hierover te ondersteunen. Niet alleen om het probleem in kaart te brengen maar vooral ook om te zoeken naar oplossingen. De afgelopen twee haar heeft Natuurpunt Studie samen met allerlei andere organisaties aan dit MINA-project 'Landschap zonder bijen of bijzonder landschap?' gewerkt. Die studie krijgt nu een afronding in de vorm van de studiedag 'Bijen in nood - samen naar oplossingen' op 24 november in Mechelen.

Tijdens deze studiedag wordt de rol van het landschap op deze bijenproblematiek onderzocht. Daarnaast wordt gefocust op mogelijke oplossingen. In een afsluitend debat zoeken we naar aanbevelingen voor het beleid en maatregelen om zelf mee aan de slag te gaan. De pauze en de afsluitende receptie zijn een perfecte plaats voor een babbel bij een hapje en een drankje. Tot slot kan je er nog rondneuzen op de bijeninfomarkt.

De studiedag vindt plaats op 24 november in de Lessius Hogeschool Mechelen. Deelnemen is gratis, vooraf inschrijven is wel nodig. Alle praktische info en het volledige programma vindt u op de website.

Lees meer over: