Bezoek de mooiste tuinen van België

06/04/16 om 14:44 - Bijgewerkt op 07/04/16 om 10:29

Sinds 20 jaar verzamelt Open Tuinen van België vzw de mooiste tuinen in zijn archief. Houd je van weelderige bloemenpracht, dan is de agenda die ze jaarlijks uitgeven, zeker een aanrader.

Het doel van de vzw is tuinliefhebbers laten kennismaken met zowel grote als kleine tuinen die elk een specifieke stijl hebben. Bovendien geeft de agenda je toegang tot meer dan 200 privéparken en -tuinen.

KALENDER

Wat vind je terug in de agenda? Een lijst met de verschillende tuinen, een kalender waarin ze zijn aangeduid per openingsdatum, de specifieke kenmerken en of reservatie nodig is. Om het je makkelijk te maken staat de lijst alfabetisch en per provincie. Zo kan je systematisch diverse tuinen bezoeken.

ERVARING DELEN

Open Tuinen van België vzw is in het leven geroepen door Barones Jelena De Belder en wordt nu verdergezet onder leiding van voorzitster Diane Adriaenssen. Niet alleen willen ze hun leden (en niet-leden) kennis laten maken met de tuinen, ze willen hen ook de kans geven hun manier van werken en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Lid worden kan door je in te schrijven of de agenda aan te kopen. De agenda 2016 (20 euro) bestel je op de site www.open-tuinen.be

Nele Van Rompaey