Amaryllis bloeit niet

13/12/11 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Bron: Knack Weekend

Ik heb een vraag in verband met mijn amaryllis. Ik heb ze al meerdere maandengeleden geplant zoals het moest.Ik heb steeds zeer lange bladeren, maar steeds komt er geen stengel met bloemkoppen. Wat moet ik daarmee doen? Met vriendelijke groeten, Marianne

Amaryllis bloeit niet

Een amaryllis of hippeastrum heeft in zijn dikke bol alles klaar zitten om zowel bloem als bladeren te laten groeien. Wat eerst te voorschijn komt hangt af van de verzorging. Bij wat voor andere planten goede verzorging heet (voldoende warmte, water en licht) gaat de amaryllis volop voor blad. De plant in het donker laten voorschieten tot de bloemstengel ongeveer 10 - 15 cm lang is en/of weinig water geven, houdt de bladeren tegen en stimuleert bloemvorming.

Eens de bladvorming gaande is, laat die zich niet echt meer stoppen. Probeer eventueel door de plant minder water te geven. Blijven de bladeren toch in groei, durf het dan aan ze af te knippen. Met alleen maar groen is de plant toch waardeloos; dan liever een bol met alleen een hoogopgestoken bloemstengel. Succes, Marc.