3 x rozen

10/06/12 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Bron: Knack Weekend

Juni is dé rozenmaand. Drie plekken en evenementen waar u de schoonste onder de bloemen kunt bewonderen.

• Rozenfeesten (17/06, 10-18 uur) in het Vrijbroekpark, Mechelen.Met meer dan 1000 rozen is deze rozentuin een van de grotere in België. Naast de klassieke tuin, aangelegd in 1934, is er ook een gedeelte waar wilde en klimrozen volop groeien. Tijdens het rozenfeest kunt u deelnemen aan geleide wandelingen, snoepen van rozen, genieten van optredens of deelnemen aan het fietsevent in de verkeerstuin (i.s.m. Fietsersbond en Gezinsbond).

Rozendorp (23-24/06), Geistingen (Kinrooi).Net zoals onze buurlanden zal nu ook België een rozendorp hebben: Geistingen. Een weekend lang staat heel het dorp in het teken van de roos met versieringen en perken. Met vragen kunt u terecht bij de vele infostands, u kunt rozen aankopen en deelnemen aan workshops, proeven van allerlei hapjes en drankjes... Maar men kijkt er ook vooruit: sommige ingrepen zijn blijvend, zo werd het Mariapark gerenoveerd tot rozenpark opgeluisterd met rozengedichten.

• Rozentuin Coloma en rozenmuseum (tot 01/09), Sint-Pieters-Leeuw. In de rozentuin vanColoma groeien rozen uit verre landen naast rozen van dicht bij ons. Alles bij elkaar zijn dat meer dan 3000 rozenvariëteiten uit 25 landen op 60.000 struiken. Ze zorgen er voor een adembenemend kleurenpalet. Het rozenmuseum (13.30-17 uur) is ondergebracht in een gerestaureerd 19de-eeuws torentje. Hier kunt u zien, ruiken, proeven, voelen en horen wat de roos voor de mens betekent.

Onze partners