Tiramisu op Italiaanse wijze

Je vindt hem ongetwijfeld terug bij de brasserie om de hoek, maar de echte, traditionele tiramisu eet je nog steeds bij de Italiaan of - met de juiste leermeester - in eigen keuken. Chef Antonio verklapt ons zijn recept van de authentieke dolce in COCINA, een stukje Italië in onze hoofdstad.

Spelen met balletjes

Hun speelse ronde vorm heeft iets aantrekkelijks en wereldwijd worden ze sinds mensenheugenis gedraaid. Balletjes zijn een van de oudste artisanale culinaire bereidingen en krijgen overal ter wereld een eigen invulling.

De wereld van... Brody

De woning van kalligraaf en tekstkunstenaar Brody Neuenschwander dateert van 1347 en bracht al veel verrassingen met zich mee. De mooiste is de muurschildering die Brody ontdekte toen hij per ongeluk een stukje kalk van de muur wegkapte en middeleeuwse kalligrafie zag verschijnen. Alsof het zo moest zijn.

Grand-Hornu: innovatief design in een industrieel jasje

Nu de zon steeds vaker schijnt, kunnen cultuurfanaten gaan genieten van musea op bijzondere locaties, zoals het indrukwekkende Grand-Hornu waar innovatie, design en kunst elkaar al 35 jaar ontmoeten. De voormalige mijnsite maakt een culturele uitstap over de taalgrens meer dan de moeite waard.

Uit het magazine

Bloemen & planten

De lente is nu echt in het land. Alle hens aan dek, want je snoeit de rozen in je tuin en je gaat aan de slag met het nemen van stekken. Daarnaast is het weer uitkijken naar de eerste narcissen en hun bloemenpracht.

Uit het magazine

Moestuin

Maart geeft het officiële startsein van een nieuw moestuinseizoen. Je kunt nog steeds plannen maken en stilaan aan het zaaien gaan met de eerste echte zomergewassen zoals tomaten. Maar waar gezaaid wordt, steken ook vaak problemen de kop op. En wat met slakken, als ze straks weer actief worden?

Uit het magazine

Stadstuinieren

Wist je dat je een kleine stadstuin groter kunt maken door diepte te creëren? En dat je zelfs in de kleinste tuinen een serre kunt neerzetten? De mogelijkheden om van die kleine omgeving een gezellige plek te maken zijn eindeloos. Gras hoeft niet per definitie en zelfs met aardappelen kan je aan de slag.

Nu in de winkel: Special Tuinen!

Een tuin alleen om naar te kijken? Vergeet het! Anno 2019 creëren we tuinen om in te leven. Het zijn plekken geworden waar vanalles te beleven valt: spelen, zwemmen, lezen, ontspannen, vrienden ontvangen, bloemen en groenten kweken... Ontdek 8 inspirerende tuinen, waar jong en oud zich kunnen en mogen uitleven.