Zonnige oppeppers

24/01/19 om 21:00 - Bijgewerkt op 23/01/19 om 20:18
Uit Nest van 25/01/19

Sinaasappelen, citroenen, kumquats en andere citrusvruchten zitten vol vitamines en zijn wondermiddelen om gerechten te pimpen met hun frisse smaken, tegelijk zuur en zoet. Je kunt ze gebruiken van aperitief tot dessert.

Culinaire weetjes uitwisselen aan tafel is altijd leuk en leerrijk. En dan zijn citrusvruchten met hun vele stimulerende eigenschappen een dankbaar onderwerp. Citrusvruchten komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en werden pas in de elfde eeuw in Europa geïntroduceerd via Sicilië en Andalusië. Ze behoren tot een zeer grote familie. De bekendste zijn die van het citrus-geslacht (cedraat, mandarijn, pompelmoes, citroen, sinaasappel, bergamot). Kumquat, tangerine, combava of yuzu zijn hybriden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Nest-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Nest

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee