"Mensen eten minder, maar beter vlees"

13/12/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 20/01/19 om 09:41
Uit Nest van 01/01/19

Een naam als 'Geetkotmolenhoeve' bekt commercieel niet goed, maar je kiest hem niet. Je erft hem. Het rundvee- en schapenbedrijf met hoeveslagerij dat in deze meer dan twee eeuwen oude boerderij is ondergebracht, is dan weer een antwoord op een heel hedendaagse vraag van veel, vaak jonge mensen.

Er is een tijd geweest dat men in geïndustrialiseerde landen dacht dat alleen grote, gespecialiseerde landbouwbedrijven het zouden halen. Kleine boerderijen die hun producten op de (boeren)markt of thuis verkochten, waren een 'niche'. Eén belangrijke evolutie heeft daar verandering in gebracht. Jij en ik willen steeds vaker de mensen en de boerderijen achter ons voedsel leren kennen, en we willen met eigen ogen zien hoe er gewaakt wordt over de kwaliteit, de omgang met dieren enzovoort.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Nest-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Nest

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners