Koolrabi

20/09/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 25/09/18 om 14:23
Uit Nest XL van 21/09/18

De groente van dit seizoen is koolrabi. Met haar zachte smaak - tussen witte en bloemkool in - is ze ideaal voor soepen. Maar ook rauw is ze erg lekker.

In Vlaanderen noemden we deze bovengronds groeiende groente ooit raapkool, maar dat creëerde verwarring met koolraap (die ondergronds groeit). Dus gebruiken we nu de Duitse naam. Logisch, want de groente is er veel populairder dan bij ons. Koolrabi heeft een zachte smaak tussen witte en bloemkool in, een beetje neutraal, en daarom ideaal voor soepen, in combinatie met kruiden of een kaassaus, geroosterd of in een stamppot.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Nest-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Nest

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners