Chic & copieus comfort food

18/10/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 19/10/18 om 12:39
Uit Nest van 19/10/18

Zijn liefde voor de betere worst leverde de Gentse Jeroen Tavernier het pseudoniem Monsieur Boudin op. Onder die naam draait hij ambachtelijke witte pensen, gevuld met kwaliteitsvlees van het Brasvar-varken en gedurfde kruidencombinaties. Jeroen werd pensenkoning in bijberoep, naast zijn job als communicatiemedewerker in kunstencentrum Vooruit.

"Zoals dat gaat bij mannen steken mijn vrienden en ik bij mooi weer graag de barbecue aan", lacht jeroen Tavernier. "Omdat er steevast witte pensen op de rooster gingen, ontstond het idee om alle witte pensen in Gent aan een proefondervindelijk onderzoek te onderwerpen. Een kleine slagerij uit Muide kwam als winnaar uit de bus. Toen die pensenmaker met pensioen ging, besloot ik om zelf aan de slag te gaan. Ik zocht recepten, vergeleek ze en kwam al doende tot een eigen bereiding. Omdat ik in die tijd verzot was op de Thaise keuken, begon ik in die richting te experimenteren. Ik maakte witte pensen met chili, koriander, gember en kokos. Ze werden op onze BBQ-feestjes zo gesmaakt dat het idee rijpte om daar iets mee te doen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Nest-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Nest

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners