Lenteschoonmaak op het strand

15/03/18 om 11:45 - Bijgewerkt op 04/04/18 om 14:44

Op de eerste zondag van de lente is het aan de kust de Eneco Clean Beach Cup. De Belgische surfclubs nodigen iedereen uit om het strand afval vrij te maken.

Lenteschoonmaak op het strand

Jaarlijks belandt er tot 12 miljoen ton plastic in zee. Dat afval drijft er een hele tijd rond en spoelt uiteindelijk aan op strand. De mooie schelpen maken plaats voor zakken, flesjes of tandenborstels. Een erg mooi zicht is het niet.

Daarom organiseren 16 Belgische surfclubs op zondag 25 maart de negende Eneco Clean Beach Cup. Vorig jaar bracht de strandopruimactie 2500 vrijwilligers op de been, die meer dan vijf ton afval van het strand ruimden.

Extra acties

Nieuw dit jaar is een prijsuitreiking. De organisatie zal 25.000 euro uitreiken aan de kustgemeentes die met de beste oplossingen komen om de plastic afvalberg te verkleinen.

Bij de tramstop recht voor treinstation Blankenberge (voor het VVV kantoor op Koning Leopold III Plein 14) kan je bovendien jouw plastic afval ruilen voor een ritje met de Ecover kusttram. Met dit initiatief wil Ecover iedereen bewust maken van de waarde van plastic.

Voor de Eneco Clean Beach Cup kan je je inschrijven op de website en daar vind je ook alle praktische informatie.