Koop een sweater en bescherm wildlife

06/03/18 om 10:54 - Bijgewerkt om 11:21

Anneleen en Charlotte Kegels lanceerde in november 2017 hun kledinglijn Very Important Animals (V.I.A.). Een deel van hun winst gaat naar de organisatie National Park Rescue, die rangers aanstelt om stropersvallen te vernietigen en stropers te arresteren.

Koop een sweater en bescherm wildlife

Witte sweater met olifanten print © © Isabel Corthier Photographer

"Door te reizen hebben we op jonge leeftijd ons hart verloren aan de natuur en wildlife in Afrika. We trekken het ons enorm hard aan dat deze prachtige fauna tegenwoordig ontzettend bedreigd is", zeggen de zussen. Via een vriend kwamen ze in contact met National Park Rescue en besloten ze een steentje bij te dragen.

Charlotte Kegels met een sweater van Very Important Animals

Charlotte Kegels met een sweater van Very Important Animals © © Isabel Corthier Photographer

De collectie bestaat uit sweaters, shirts, kleedjes en joggings met hippe prints van dieren zoals olifanten en koala's. Per verkochte sweater voor volwassene doneren ze 10 euro, 5 euro per verkochte sweater voor kinderen en 5 euro per verkocht shirt voor volwassene en kinderen. Met 10 euro kan National Park Rescue minstens één stropersval verwijderen en zo tien dieren redden van een langzame, pijnlijke dood.

"De operaties van National Park Rescue helpen dieren in het wild met kleine budgetten. We willen hen daar zo veel mogelijk bij helpen. We zijn er ons ervan bewust dat we onrecht niet voor altijd de wereld zullen uitkrijgen, maar alle beetjes helpen. We willen absoluut vermijden dat we moeten leven in een wereld zonder neushoorns, olifanten, leeuwen, enzovoort", leggen Anneleen en Charlotte Kegels uit.

De kledinglijn is te koop via veryimportantanimals.com en in de V.I.A. pop-up winkel in de Nationalestraat 162-164 in Antwerpen.

Onze partners