Zomertip 8

10/07/12 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:23

Bron: Knack Weekend

De hele zomer lang presenteert Nest u allerlei doe-ideeën en uittips, voor een zonnige zomer dicht bij huis. Dit keer: kruiden proeven in Hoegaarden.

Zomertip 8

Hoegaarden is een van die gemeenten die meedingt naar de titel 'Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land 2012-2014'. Die selectie heeft Hoegaarden te danken aan de wijze waarop de gemeente haar ongerepte natuur op lekkere wijze in de kijker zet.

Daarvoor sloegen De Tuinen van Hoegaarden, de lokale streekproducenten en de horeca de handen in elkaar. Huisbrouwerij én distillerie Nieuwhuys goot de Hoegaardse natuurpracht in een nieuwe ambachtelijke likeur, uitsluitend gemaakt op basis van kruiden uit De Tuinen van Hoegaarden: Prairiewind. Die kunt u ter plaatse gaan proeven, net als de praline die is gemaakt op basis van deze nieuwe likeur.

Wilde kruiden vormen de rode draad doorheen de andere geplande activiteiten. Zo kunt u in de Tuinen van Hoegaarden deelnemen aan een kruidenproeverswandeling (15/07, 20/07 en 23/09, telkens op 14 u.30). Herboriste Mieke Vanzonhoven neemt u dan mee op ontdekkingstocht doorheen de wondere wereld van de wild kruiden en planten. U krijgt niet alleen meer informatie over de verschillende soorten kruiden, hun toepassingen en werking, er wordt u ook een kruidenproeversmenu van aperitief tot digestief aangeboden. Op die manier komt u meer te weten over het culinair gebruik.

Vooraf inschrijven is wel nodig en kan telefonisch (016 76 78 43) of per mail: detuinenvanhoegaarden@telenet.be.

Alle praktische info vindt u op de website.

Onze partners